Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBO ronde 2001

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: IBO RONDE 2001Persberichtnr.


01/202


Den Haag

5 juli 2001

IBO ronde 2001

Minister Zalm heeft vandaag de Tweede Kamer geïnformeerd over de onderwerpen waartoe het kabinet besloten heeft voor de komende ronde van Interdepartementale Beleidsonderzoeken. In het verleden werd deze selectie in de Miljoenennota bekend gemaakt. Door de onderwerpen en taakopdrachten voor het zomerreces vast te stellen wordt afronding van de onderzoeksrapporten nog voor het (volgende) zomerreces mogelijk. Zoals naar aanleiding van de IBO-evaluatie is aangegeven, zullen de onderzoeken voortaan niet meer uitsluitend gericht zijn op financiële vernieuwing, maar ook op kwaliteitsverbetering van de publieke dienstverlening. Gelet op de taakopdrachten zal bij sommige onderzoeken het thema van de financiële vernieuwing en bij andere het thema van de kwaliteitsverbetering een zwaarder accent krijgen. De IBOs worden uitgevoerd in interdepartementale werkgroepen die worden voorgezeten door externe voorzitters.

Voor de komende ronde zijn tien onderwerpen geselecteerd:

Rechtsbijstand (Justitie); Beroepsonderwijs (OCW); Alimentatiebeleid (SZW); Beheersing arbeidsvoorwaardenontwikkeling in de zorgsector (VWS); Benuttingsmaatregelen spoor (V&W); Afvalverwijdering (VROM); Beleidskader werving en opvang internationale organisaties (Buiza); Technologiebeleid (EZ/FIN); Heroriëntatie landbouwbeleid (LNV).

De brief van de minister en een nadere toelichting van de onderwerpen staan op Internet: www.minfin.nl

Woordvoerder: Ir. N.M. Zoon

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie