Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw containertheater in Zwijndrecht voor opera Achnaton

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Bouw containertheater voor opera Achnaton

Een paar weken geleden is de bouw begonnen van het containertheater voor de uitvoering van de opera Achnaton aan de oever van de Oude Maas ter hoogte van de Westkeetshaven. Inmiddels staan er ongeveer zeventig gestapelde zeecontainers en kunnen de voorbereidingen voor de voorstellingen beginnen. De opera Achnaton van de bekende Amerikaanse componist Philip Glass zal in oktober in Zwijndrecht worden uitgevoerd. Het is een speciale bijdrage van de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht aan Havens en Heerlijkheden, het regionale programma van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. De opera wordt verzorgd door Muziektheater Hollands Diep.

Het idee voor een containertheater is nieuw. Het theater bestaat uit ongeveer zeventig grote en kleine gestapelde zeecontainers. De achterwand van het speelvlak, dat aan de rivier grenst, is opgebouwd uit een aantal kleinere containers. Het dak bestaat uit een tentconstructie. De kleinere containers die de achterwand van het theater vormen kunnen zowel open als dicht waardoor een uitzicht op Dordrecht ontstaat. Door de speciale constructie van dit theater zal Dordrecht de achtergrond van dit spektakel vormen.

De opera over de beroemde farao die al vele malen over de wereld is uitgevoerd beleeft hiermee zijn Nederlandse première. De opera gaat over een Egyptische farao, die wil breken met de bestaande tradities en nieuwe idealen zichtbaar wil maken. Hij is bekend geworden als een integrerende vernieuwer maar ook als echtgenoot van de beeldschone Nefertite. In de opera speelt de tegenstelling traditie en modernisme een belangrijke rol. Maar ook de tegenstellingen leven en dood en land en water komen aan de orde.

Het Nederlands Ballet Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Neal Stulberg voert de opera uit. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep. Solisten zijn o.a. de Belgische counter-tenor Steve Dugardin als Achnaton en de alt Marion van de Akker als Nefertite. Verder wordt aan deze opera meegewerkt door een groot koor, dat voor deze gelegenheid is samengesteld uit gevorderde amateurzangers uit het hele land, alsmede door dansers en Conservatoriumstudenten.

Voorstellingen
Op 5, 6, 9, 10, 12 en 13 oktober zal deze opera te zien zijn aan de oever van de oude Maas. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in Dordrecht, tel. 0900- 4636888 of Ticket Service Nederland, tel. 0900- 3001250. Voor de kaartverkoop via Ticket Service geldt een reserveringstoeslag. Via internet kunt u kaarten reserveren op www.ticketservice.nl. Het postkantoor in Hof van Holland is verkooppunt in Zwijndrecht voor de opera. Meer informatie over de opera Achnaton en de kaartverkoop is te lezen op www.hldiep.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie