Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfkens spreekt over goedkoop stedelijk transport Afrika

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IHE DELFT

Min.Herfkens en Min.Omar(ZAF) spreken over transport in afrika

Aankondiging: Min. Herfkens en Min. Omar (ZAF) spreken over goedkoop stedelijk transport in afrika.

Aankondiging. Minister Herfkens en Minister Omar (Zuid-Afrika) spreken op donderdag 5 juli over
visies en OS beleid ten aanzien van goedkoop stedelijk transport in Afrika (lopen, fietsen) als instrument voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Zij zullen daarbij de eerste exemplaren van de Guidelines overhandigd krijgen. Daarna is er gelegenheid voor vragen door de pers en discussie.

Dit is tevens een uitnodiging voor de presentatie van 'Productive and Liveable Cities. Guidelines for Pedestrian and Bicycle Traffic in African Cities'. (M. de Langen en R. Tembele; uitgever Balkema Publishers, Swets en Zeitlinger Group). De presentatie van deze Guidelines is op donderdag 5 juli om 9.30 bij het IHE in Delft.

Afrika wordt vaak beschreven als 'verloren continent'. Veel ontwikkelingen zijn er inderdaad zorgwekkend en er lijken soms meer plaatsen waar de situatie slechter wordt dan plaatsen waar vooruitgang geboekt wordt. Centraal in de moeizame ontwikkeling van Afrika staat de problematische ontwikkeling van de steeds groter wordende steden. Die groeien steeds meer planloos en chaotisch, en lijken zich soms eerder te ontwikkelen in de richting van enorme vluchtelingenkampen. Het gebrek aan betaalbare en veilige mobiliteit binnen deze steden is een belangrijke faktor in hun stagnatie.

Ontwikkelingssamenwerking concentreert zich steeds meer op pogingen om een hoopgevender stedelijke ontwikkeling in Afrika te stimuleren door directe armoede bestrijding en bescherming van het stedelijk leefmilieu van de armen tegen verdere achteruitgang. De 'Guidelines for Pedestrian and Bicycle Traffic in African Cities' documenteren een instrumentarium dat hiervoor met succes gebruikt kan worden. Ze zijn gebaseerd op studies en pilot projecten (periode 1993-2000) in het kader van het Sub-Sahara Africa Transport Program van de Wereldbank, en werden door Ontwikkelingssamenwerking (DGIS) gefinancierd.

Programma:

9.15 Ontvangst: IHE, Westvest 7, Delft

9.30 Welkom: Prof.Dr. W. van Vierssen, Rector IHE.

9.35 Drs. M. de Langen, Associate-Professor Transport Planning & Economics. Korte toelichting op de totstandkoming en het gebruiksdoel van de guidelines, aanbieding 1e exemplaar aan Minister Herfkens.

9.45 Mw. drs. E. Herfkens, Nederlands Minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Visies op, en beleid t.a.v. goedkope en veilige loop- en fietsmobiliteit in stedelijke gebieden in Afrika als instrument voor armoede bestrijding en duurzame stedelijke ontwikkeling.

10.00 Mr. A. Omar, Minister van Transport van de Republiek Zuid Afrika.Zuid Afrikaanse visies op, en beleid met betrekking tot mobiliteit in steden en townships, in het bijzonder ten aanzien van fietsen.

10.15 Gelegenheid voor de media om de bewindspersonen vragen over het onderwerp te stellen.

10.30 Koffie en de gelegenheid om informeel na te praten.

Noot: De pers wordt van harte uitgenodigd bij deze presentatie aanwezig te zijn. Het totale programma wordt gepresenteerd in het Engels. Voor nadere inlichtingen over de bijeenkomst (incl. parkeren):
Tanny van der Klis, IHE-Delft,
tel: 015-2151896; e-mail: (kli@ihe.nl)

25 jun 01 12:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie