Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening convenant Politie Haaglanden-ADO Den Haag

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-03: Ondertekening convenant Politie Haaglanden - ADO Den Haag pag.nr.=7521

De in het afgelopen voetbalseizoen zo succesvol verlopen samenwerking tussen ADO Den Haag en de politie Haaglanden krijgt een vervolg. Beide partijen hebben besloten hun samenwerking te continueren en vast te leggen in een convenant, waarin de onderlinge taken zijn afgebakend. Op vrijdag 13 juli aanstaande zullen vertegenwoordigers van Politie Haaglanden en van ADO Den Haag het convenant ondertekenen. De ondertekening vindt plaats op het Politiek Terras van het stadhuis op het Spui; aanvang 17.15 uur. Burgemeester Deetman en de hoofdofficier van justitie Bouwman zullen als bevoegd gezag over de politie eveneens het convenant ondertekenen. Ook wethouder Stolte (Sport) zal het convenant tekenen.

Tijdens deze bijeenkomst zal ook het zogeheten Publieksbureau ADO Den Haag worden gepresenteerd. Het publieksbureau is een gestructureerd overleg waaraan de club, supporters, de Stichting Welzijn Escamp, politie Haaglanden, Openbaar Ministerie, Reclassering, HALT en de gemeente Den Haag deelnemen.

ADO Den Haag en verschillende partijen, zoals supporters, politie Haaglanden en de gemeente, hebben het afgelopen voetbalseizoen hun krachten gebundeld om de club te steunen in haar streven naar een structurele verbetering van de veiligheidsorganisatie.

Zo heeft de politie, die een belangrijke wettelijke taak heeft bij de veiligheid rond voetbalwedstrijden, ADO Den Haag vorig seizoen geholpen bij de aansturing van haar veiligheidsorganisatie. De voetbalcoördinator van de politie vervulde tijdelijk de functie van veiligheidscoördinator bij de club. In deze hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de stewards en regelmatig overleg met de verschillende supportersgroepen. Dit leidde tot een succesvolle samenwerking met weinig incidenten. Ordeverstoringen en vernielingen bij thuis- en uitwedstrijden hebben zich nagenoeg niet voorgedaan. Ook ongewenste uitingen, als grievende teksten en spreekkoren, kwamen minder voor. Kenmerkend hiervoor is dat de KNVB in het seizoen 2000-2001 aan ADO Den Haag nauwelijks boete oplegde. Ook het aantal stadionverboden is het vorige seizoen afgenomen.

De vervulling door de politie van de functie van veiligheidscoördinator van ADO Den Haag, is dermate succesvol verlopen dat besloten is om deze werkwijze voorshands te continueren en vast te leggen in een convenant. Door het tekenen van het convenant kunnen belangrijke veiligheidstaken van ADO Den Haag door de politie worden vervuld. Het is de bedoeling om in het najaar een politiefunctionaris aan te trekken, die full time bij de club wordt geplaatst als veiligheidscoördinator.

De samenwerking tussen club, politie en supporters heeft ook geresulteerd in de ontwikkeling van een Publieksbureau ADO Den Haag. Dit publieksbureau voorziet onder meer in een gestructureerd overleg waarin vertegenwoordigers van: de club, verschillende supportersgroepen, Stichting Welzijn Escamp, politie Haaglanden, Openbaar Ministerie, Reclassering, HALT en de gemeente Den Haag aan deelnemen.

De gemeente draagt met gelden uit het Grote Stedenbeleid, namelijk: het Bestedingsprogramma Jeugd en Veiligheid, bij aan het publieksbureau. Naar andere financieringsbronnen wordt nog gezocht.

Door hun krachten te bundelen in het belang van bezoekers van de voetbalwedstrijden van ADO Den Haag levert ook het publieksbureau een wezenlijke bijdrage aan een gezonde Betaald Voetbal Organisatie in de regio Haaglanden.

De ondertekening van het convenant en de start van het publieksbureau zijn in lijn met het toenemend maatschappelijk draagvlak voor het betaald voetbal in de Haagse regio. De gemeentelijke balanssteun aan ADO Den Haag, de bijdrage van de Stichting Topsport Den Haag en de planontwikkeling voor het een stadion in Ypenburg zijn daarvan andere voorbeelden.

Voorafgaand aan de bijeenkomst op het Politiek Terras bespreekt de raadsadviescommissie voor Algemeen Bestuurlijke en Politie- en Brandweeraangelegenheden (ABPB) een terugblik op het voetbalseizoen 2000-2001.

3 juli 2001

last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7521; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie