Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw Sligro in Groningen gestart

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Bron: Sligro Beheer NV
Zoek soortgelijke berichten
Sligro Beheer NV

PERSBERICHT

5 juli 2001

ruim 7.000 m2 vloeroppervlak en 30 nieuwe arbeidsplaatsen

BOUW SLIGRO IN GRONINGEN GESTART

Sligro gaat een zelfbedienings groothandelsvestiging openen op het Fresh en Food Center op het industrieterrein Eemspoort. De vestiging van Sligro krijgt een vloeroppervlakte van 5.000m2 en een totale verkoopruimte van 7.200 m2. Hiermee is Sligro het grootste bedrijf op het Fresh and Food Center. De vestiging in Groningen wordt de grootste zelfbedieningsgroothandel van Sligro in Noord-Nederland.

Planning
In de nieuwe Sligrovestiging zullen ongeveer 30 mensen komen te werken. De selectieprocedure is na een succesvolle wervingscampagne in volle gang en een aantal is nu al in dienst van Sligro en wordt ingewerkt op andere Sligrovestigingen. Tot vestigingsdirecteur is benoemd de heer Henk Roelenga, voormalig horeca-ondernemer in Groningen. Ook met de (ver)bouw en de inrichting van het pand is inmiddels begonnen. De verwachting is dat de vestiging in de tweede helft van oktober dit jaar geopend wordt.

Sligro
Sligro Beheer N.V. is een nationaal opererende totaalgroothandel die zich richt op bedrijven in de zgn. 'food-sector'. Sligro richt zich enerzijds op de horeca en grootverbruikers en anderzijds op de kleinschalige levensmiddelendetailhandel. De commerciŽle visie is dat de klant zich bij ťťn leverancier kan voorzien van een totaalpakket goederen, gericht op bedrijfsmatig gebruik. Sligro beschikt over een fijnmazig net van 40 vestigingen met als belangrijkste handelsnamen Sligro, Van Hoeckel Grootverbruik en Prisma. Dit doet Sligro met een totaalpakket goederen, dat bestaat uit 35.000 food- en aan food gerelateerde non-foodartikelen. In toenemende mate worden ook allerlei commerciŽle en bedrijfseconomische diensten verricht, zoals de exploitatie van franchiseformules voor horeca en detailhandel. Over 2000 is een omzet gerealiseerd van §781,9 miljoen met een nettowinst van § 18,5 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg 1.769

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:
W. Jansen, hoofd communicatie Sligro
K. Slippens, commercieel directeur Sligro
(0413) 34 35 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie