Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Newconomy verkoopt belang in PuntEDU

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Newconomy
Zoek soortgelijke berichten
Newconomy

Newconomy N.V. (Euro.NM: NEWY) heeft een overeenkomst gesloten over de verkoop van het totale belang van 49% van Newconomy in PuntEDU aan Brackers BV. Brackers BV is de werkmaatschappij van Arko van Brakel, oprichter en medeaandeelhouder van PuntEDU. De transactie bestaat uit een betaling in contanten, en een earn out regeling, waarbij Newconomy afhankelijk van de groei en waardevermeerdering van PuntEDU de overeenkomst in de komende acht jaar kan verzilveren.

Volgens Cees van Steijn, directeur van Newconomy, wordt het aandelenpakket van PuntEDU verkocht om Arko van Brakel in de gelegenheid te stellen vanuit een duidelijke meerderheidspositie leiding te gaan geven aan PuntEDU. "Maar gezien het huidige marktsentiment zou het onverstandig zijn nu al een definitieve prijs te bepalen. Arko neemt na een periode van gezondheidsproblemen met veel enthousiasme het management van PuntEDU weer over. Hij heeft zijn ondernemersgeest al bewezen bij de succesvolle oprichting van Éuronet, Jamby en Databarn. We hebben er dan ook vertrouwen in dat we op een later tijdstip de vruchten van zijn inzet kunnen plukken", aldus Van Steijn. Arko van Brakel beaamt het ondernemende karakter van de overeenkomst: "Het is een win-win scenario. PuntEDU heeft alle vrijheid om de eigen koers te varen en nieuwe successen te boeken, terwijl Newconomy een reële mogelijkheid heeft om te delen in de resultaten van de onderneming. De overeenkomst ademt een sfeer uit die past bij het realisme in de huidige internetmarkt."

Profiel PuntEDU

PuntEDU is sinds 1997 marktleider op het gebied van trainingen in het gebruik van interactieve media met de focus op E-Business, New marketing en Interactieve strategieën. Het bedrijf is autoriteit in New marketing opleidingen, strategische managementtrainingen, webdesigntrainingen en workshops.
De onderneming is gespecialiseerd in maatwerktrainingen.

Voor nadere informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie