Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakantie niet voor elk huisdier een plezier

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Geachte redactie,

Bijgaand ons persbericht over huisdieren in de vakantieperiode. Met vriendelijke groet, Weyer Klok, ass. PR & Voorlichting

P E R S B E R I C H T

Utrecht, 5 juli 2001

VAKANTIE NIET VOOR ELK HUISDIER EEN PLEZIER

De zomervakantie is voor veel dieren geen fijne tijd. Bij de Dierenbescherming komen de eerste meldingen van gedumpte dieren al binnen. Tamme ratjes verdwaald in het Wilhelminapark, uitgehongerde zwerfkatjes op straat en uit de auto gezette en vastgebonden honden. Voor veel eigenaren van dieren is de vakantieperiode aanleiding om hun huisdier te dumpen om vervolgens ongestoord van de vakantie te gaan genieten. Dit terwijl het geen grote opgave is om geschikte opvang te regelen.

Veel mensen weten zich blijkbaar met hun huisdier geen raad als zij op vakantie gaan en staan als zij een huisdier aanschaffen niet goed stil bij de consequenties. Daarom heeft de Dierenbescherming een aantal tips en aandachtspunten voor iedereen met een huisdier, en voor wie erover denkt een huisdier aan te schaffen.
Al bij aanschaf van een huisdier dient men goed na te denken over de consequenties: tijd, kosten, verzorging en wat te doen als men als diereigenaar niet thuis is. Mensen met een huisdier hebben de verantwoordelijkheid om als zij op vakantie gaan tijdig naar een goede opvangmogelijkheid voor hun dier te zoeken. Dit kan men het beste eerst bij familie, buren, vrienden of kennissen proberen. Lukt dit niet, dan zijn er voor bijna alle huisdieren asielen, pensions en oppascentrales die tijdens vakanties tegen een geringe vergoeding de huisdieren een goede verzorging aanbieden. Ook zijn er vrijwilligers van de Dierenbescherming die hulp kunnen bieden bij de opvang van konijnen en knaagdieren.

De Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken heeft alle informatie over aanschaf van huisdieren en het onderbrengen of meenemen van huisdieren tijdens de vakantie bondig op papier gezet, evenals adressen en telefoonnummers van vakantie-opvangadressen voor huisdieren. Deze informatie is op aanvraag verkrijgbaar bij de Dierenbescherming, tel.: 030- 246 88 66 en in te zien op internet: www.dierenbescherming-utrecht.nlNoot voor de pers: (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie