Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Rode Kruis zendt voedselpakketten naar Macedonië

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Nederlandse Rode Kruis

5 Juli 2001

Nederlandse Rode Kruis zendt voedselpakketten naar Macedonië

Het Nederlandse Rode Kruis stuurt morgen vanuit Griekenland een konvooi van negen vrachtwagens met 31.500 voedselpaketten naar de ontheemden in de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. De pakketten bevatten onder andere bonen, olie, zout, suiker, gist, pasta en rijst. Het voedsel zal vrjdag arriveren in Skopje, de hoofdstad van Macedonië. De hulpgoederen worden mede gefinancierd door het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken.

Het Macedonische Rode Kruis en het Internationale Rode Kruis zijn begin maart, toen de strijd tussen de Macedonische regering en Albanese gewapende groeperingen uitbrak, gestart met een omvangrijk hulpprogramma. Sinds maart hebben 55.000 ontheemden van het Rode Kruis voedsel en hygiënepakketten met zeep, waspoeder en dergelijke ontvangen. Het Rode Kruis bezocht bovendien dorpen en steden die als gevolg van het conflict van de buitenwereld waren afgesneden om voedsel, water en medische hulp te geven en evacueerde honderden mensen die een veilig heenkomen zochten. Ook is het Rode Kruis actief bij de opvang van vluchtelingen uit Macedonië in Kosovo en Zuid-Servie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie