Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie maakt afbouw Utrechts Statenjacht mogelijk

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
994111200

Provincie maakt afbouw Utrechts Statenjacht mogelijk

Gedeputeerde Staten hebben de Stichting 'Het Utrechts Statenjacht' toegezegd de subsidiebijdrage voor de afbouw van het monumentale Statenjacht te verhogen van fl. 250.000,- (113.445 euro) naar fl. 625.000,- (283.613 euro). Gedeputeerde staten hebben hiertoe besloten op basis van het ondernemingsplan van de Stichting 'Het Utrechts Statenjacht' dat inzicht verschaft in de investerings- en exploitatiekosten. Daaruit blijkt dat de exploitatie van het Utrechtse Statenjacht dat in de loop van 2003 zal zijn afgebouwd, na twee tot drie jaar kostendekkend kan zijn.

De financiele bijdrage voor het afronden van de fase van arbeidsintegratie wordt uitsluitend verstrekt op voorwaarde dat de gemeente Utrecht een zelfde bedrag toezegt. De bouw van het schip biedt tot 2003 werk aan tientallen jongeren met een vergrote afstand tot de arbeidsmarkt. De praktijk leert dat veruit de meeste van deze langdurig werklozen na een jaar arbeid aan het Statenjacht elders een vaste baan vinden.
De provincie Utrecht ziet haar bijdrage aan de voltooiing van het monumentale schip als een investering in de culturele en toeristische toekomst van de regio Utrecht. Te zijner tijd wil de provincie haar positie bij het gebruik van het jacht voor provinciale doeleinden nader bespreken.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Matthijs v.d. Schaft, 030 - 258 3195 of per e-mail: mvds@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie