Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Nieuwegein geeft duurzame tips voor verhuizing

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
994111200

Provincie Utrecht stimuleert projectProvincie Utrecht stimuleert project
Gemeente Nieuwegein geeft duurzame tips voor verhuizing

De gemeente Nieuwegein heeft straks voor alle nieuwe inwoners of verhuizende burgers een duurzame verrassing in petto. Iedereen die een ander huis betrekt krijgt een CD-Rom met informatie over duurzaam verhuizen. Om aan de tips op de CD-Rom invulling te geven komt er een groene katern in de gemeentegids met alle belangrijke (verkoop) adressen in de buurt van duurzame producten. In de toekomst zal deze informatie ook op het internet komen. De provincie Utrecht draagt aan het Nieuwegeinse project ruim 19.000 gulden bij.
De CD-Rom voor Nieuwegein is een bewerkte versie van de uitgave van de gemeente IJsselstein die vorig jaar met de primeur kwam. Ook het groene katern is niet nieuw. Maar de combinatie en de onderlinge samenhang van beide instrumenten is dat wel. Bovendien is de inhoud van de CD-rom behoorlijk uitgebreid. Naast informatie over duurzaam klussen, milieuvriendelijk tuinieren, energie- en waterbesparing en afvalpreventie is er ook aandacht voor het eigen duurzaamheidsgedrag: hoe kun je dat meten en hoe kun je de score verbeteren?
Het Nieuwegeinse project is het eerste dat een bijdrage uit de provinciale middelen in het kader van leren voor duurzaamheid krijgt. Dit programma moet vernieuwende leertrajecten stimuleren op het gebied van duurzaamheid. Om de creativiteit op dit gebied te prikkelen organiseert de provincie op 4 juli een speciale bijeenkomst over dit programma voor beleidsmedewerkers van provincie, gemeenten en waterschappen. Daarin staan de vier themas centraal waarop de provincie graag duurzaamheidprojecten ontwikkeld ziet de komende jaren: water, milieubewust wonen, mobiliteit en gebiedsgericht beleid.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Dick Neuteboom, 030 - 258 2152 of per e-mail:
Dick.neuteboom@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie