Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zaventem én Antwerpse haven uit 60/40-verdeelsleutel

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

Zaventem én Antwerpse haven uit 60/40-verdeelsleutel (05/07/01)

VU-kamerfractievoorzitter Frieda Brepoels en de Vlaams parlementsleden Jos Bex en Jan Loones tonen zich verheugd over de beslissing van de ministerraad om de werken rond de luchthaven van Zaventem uit de communautaire 60/40-verdeelsleutel te lichten. Echter, het stilzwijgen van premier Verhofstadt omtrent de broodnodige ontsluiting van de Antwerpse haven doen vermoeden dat deze werken dan weer níet uit de verdeelsleutel worden gehaald. Zulke koehandel is volstrekt onaanvaardbaar.

Het is net op initiatief van de Vlaams parlementsleden Loones en Bex dat in een resolutie van de meerderheidspartijen in het Vlaams parlement werd toegevoegd dat, naast de Antwerpse haven, ook de nationale luchthaven uit de communautaire verdeelsleutel moet worden gelicht. VLD, SP, Agalev en VU&ID stelden uni sono dat de ontsluitingswerkzaamheden voor beide economische groeipolen werken van nationaal belang zijn.

De volksvertegenwoordigers vragen dan ook dat de premier en de Vlaamse meerderheidspartijen in de federale regering consequent handelen. Het gaat niet op om in het Vlaams parlement stoer op de borst te kloppen, en vervolgens op federaal niveau toe te geven.

Auteur:
Fracties Kamer & Vlaams parlement
Frieda Brepoels, fractievoorzitter kamer, Jos Bex en Jan Loones, VU&ID-Vlaams parlement

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30.
Fax: 02/217.35.10
E-post: (ben.weyts@vu.be)
Url: www.vu.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie