Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD: Investeringsimpuls blijkt sigaar uit eigen doos

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VVD

Investeringsimpuls voor Zuid en Oost Nederland blijkt sigaar uit eigen doos


Groep: Tweede-Kamerfractie Datum: 5 juli 2001
Deze week is in de Kamer gesproken over het infrastructuurfonds. De PvdA, D66, Christenunie, SGP en Groen Links vroegen per amendement om 300 miljoen gulden op korte termijn te besteden aan een investeringsimpuls voor lokale en regionale infrastructuur in Zuid en Oost Nederland

Op het eerste gezicht een goed en sympathiek voorstel. De VVD zal zich lopend het ICES-traject sterk maken om een extra investeringsimpuls voor de regio's te bereiken. Vooruitlopend hierop komt het amendement van de PvdA en de andere genoemde partijen om 300 miljoen gulden op korte termijn te investeren.

Bij nader inzien blijkt het amendement niet meer dan een sigaar uit eigen doos. De investeringsimpuls wordt gefinancierd uit het begrotingsonderdeel rijkswegen. Concreet gaat het hier om projecten als de :A15 Europaweg, A50 Europaweg, A50 Eindhoven-Oss, A12 Utrecht
-Duitse grens, A1-A6 en de A4-A9. Deze komen nu in de vertraging.
De VVD vindt dit niet verantwoord en betreurt dat hierdoor gemaakte afspraken met betreffende provincies over de aanleg van wegen niet kunnen worden nagekomen.

Informatie: Nellie Verbugt
Tel: 070 - 318 2892
E-mail p.verbugt@ tk.parlement.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie