Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sloop flats Rolduckerstraat in Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Sloop flats Rolduckerstraat

t.b.v. bouw 7 koopwoningen

Op 5 juli 2001 is woningstichting Land van Rode uit Kerkrade gestart met de sloop van 36 flats aan de Rolduckerstraat. Deze flats maken plaats voor 7 koopwoningen. Dit project is een onderdeel van de herstructurering van de Kerkraadse woningvoorraad en grenst aan het Parkplan Rolduc. Over deze herstructuring zijn afspraken gemaakt met de gemeente Kerkrade.

De gesloopte flats hebben 1 slaapkamer of alleen een zit-slaapkamer. Naar dit woningtype is onvoldoende vraag meer om een verantwoorde exploitatie mogelijk te maken. Met de bouw van 7 eengezinswoningen op die plaats wordt aansluiting gezocht bij de reeds bestaande huurwoningen van woningstichting Land van Rode aan de Rolduckerstraat en de Prof. Cobbenhagenstraat. Ook is bij de ontwikkeling gekeken naar de koopwoningen die de laatste jaren zijn verrezen op het tegenoverliggende oude terrein van het Antonius Doctors College, nu beter bekend als het Parkplan Rolduc. De 7 koopwoningen moeten als het ware een verbinding gaan vormen tussen dit plan en de genoemde huurwoningen van Land van Rode.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie