Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beperkte vergunning voor Openluchtzwembad Belgische Ieperen

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Beperkte vergunning voor Ieperse Openluchtzwembad Brugge, 5/7/2001
De Bestendige Deputatie verleende vandaag een beperkte vergunning voor het Ieperse Openluchtzwembad.

Het zwembad is nog vergund tot 9/7/2001. Sinds 1/1/2001 gelden de Vlarem II-normen voor bestaande zwembaden. Uit onderzoek is gebleken dat het zwembad op een aantal punten niet voldoet aan Vlarem II (vooral constructievoorwaarden en enkele exploitatievoorwaarden). Stad Ieper heeft hiervoor op 25/1/2001 weliswaar een individuele afwijking gevraagd aan de bevoegde Minister van leefmilieu, maar die heeft nog geen uitspraak gedaan.

Dit verklaart waarom de diverse adviesverlenende instanties ongunstige adviezen hebben uitgebracht.

Tijdens het openbaar onderzoek werd geen enkel bezwaar ingediend. De facto kan de huidige uitbating wel als veilig en hygiënisch beschouwd worden.

De Bestendige Deputatie is van oordeel dat op heel korte termijn de noodzakelijke aanpassingswerken inzake de exploitatievoorwaarden kunnen uitgevoerd worden.
Dit ligt moeilijker bij de constructievoorwaarden. De Bestendige Deputatie acht het daarom wenselijk dat eerst duidelijkheid geschapen wordt over de bij de Minister lopende afwijkingsaanvraag : ofwel willigt de Minister de afwijkingsaanvraag in ofwel verwerpt de Minister die vraag.
Bij inwilliging vormt Vlarem II geen belemmering meer, bij verwerping moet stad Ieper beslissen of het alsnog de nodige aanpassingswerken kan uitvoeren.

De Bestendige Deputatie opteert er daarom voor om nu milieuvergunning voor 1 jaar op proef te verlenen. Dit maakt het enerzijds mogelijk om het zwembad ook tijdens deze zomerperiode verder te exploiteren. Anderzijds verzekert een proefvergunning dat de Bestendige Deputatie straks met volledige kennis van zaken over de definitieve toekomst van het bad zal kunnen oordelen.

Tijdens die proefperiode wordt ook gecontroleerd of voormelde aanpassingswerken inzake de exploitatievoorwaarden daadwerkelijk uitgevoerd zijn en/of de uitbating nog steeds op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. De evaluatie van de proefvergunning dient te gebeuren vóór 15 mei 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie