Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wedstrijdzeilster Carolijn Brouwer handhaaft koppositie

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 5-7-2001

WEDSTRIJDZEILEN - Carolijn Brouwer handhaaft koppositieCarolijn Brouwer

Carolijn Brouwer handhaaft koppositie

Gisteren werden er twee races gevaren bij een draaiende zwakke wind. Carolijn Brouwer finishte op een elfde en derde plaats. In het tussenklassement blijft ze keurig op een eerste positie staan. Ook voor vandaag zijn de verwachtingen goed en bij windkracht drie/vier kunnen twee races gevaren worden.

Gelukkig is de wind ons beter gezind, zo meldt Jacco Koops. De organisatie laat echter wel wat steekjes vallen, de uitslagen van gisteren waren pas bijvoorbeeld laat in de ochtend van vandaag bekend en dat is jammer. Gisteren ging de eerste race voor Carolijn niet zo lekker; direct na de start kwam een winddraaiing van rechts en daardoor kwam ze pas als 26e bij de eerste bovenboei. Door goed te varen heeft ze tijdens de wedstrijd meer dan tien boten ingehaald en kon als elfde finishen. Haar tweede race ging weer heel stabiel, wat resulteerde in een derde finishplaats.
De nog jonge Annemieke Bes uit het Olympic Talent Team had gisteren eindelijk een goede dag en kon als zevende finishen. Nu is ze
opgeklommen van een 83e naar een 47e plaats in het tussenklassement, maar dat is natuurlijk geen goed resultaat. Ze is goed, het moet er alleen nog uitkomen, aldus coach Koops.

Uitslagen na vijf wedstrijden (131 deelneemsters uit 27 landen) met 1 aftrek:
plaats naam Land R1 R2 R3 R4 R5 Punten

1 Carolijn Brouwer Ned 1 2 3 (11) 3 9

2 Joana Pratas Por 4 5 (10) 6 1 16

3 Helena Montilla Esp (19) 7 2 3 8 20

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie