Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Virtualisering in Human Resources onder de loep

Datum nieuwsfeit: 09-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Rotterdam, 9 juli 2001

Virtualisering in Human Resources onder de loep

De ontwikkelingen op het gebied van werving & selectie en arbeidsmarktcommunicatie volgen elkaar steeds sneller op. E-Recruitment en e-HRM zijn tegenwoordig vaak gehanteerde begrippen in dit verband maar ook termen zoals 'Application Service Providing' en 'Applicant Tracking Systems' duiken in recente artikelen in HR tijdschriften op. Uit onderzoek van het bureau Heliview blijkt dat in de 12 maanden voorafgaande aan het onderzoek, 44% van alle Nederlandse bedrijfsvestigingen met 20 of meer fulltimers gebruik heeft gemaakt van Internet voor het werven van personeel, hetzij door het plaatsen van een personeelsadvertentie op een vacaturesite, hetzij op de website van een werving- en selectiebureau/ uitzendbureau, hetzij op de eigen website van het bedrijf of instelling. In maart 2000 was dit nog 29% (marktonderzoek "Web Werving 2000-II"). Mede gepaard met deze groei ziet men de opkomst van steeds meer vacaturesites en een uitbreiding van de diensten aan P&O'ers op het 'virtuele vlak'. Voor HR professionals wordt het steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien. Reflectie op de huidige HR strategie en actiegerichte oplossingen zijn noodzakelijk om een juiste keuze te maken.

Om beter op de hoogte te blijven van de snelle ontwikkelingen alsmede inzicht te krijgen in de mogelijkheden die hiermee voor het P&O vakgebied kunnen worden benut, biedt Van Goch & Van Heijst Trainingen praktijkgerichte e-HRM trainingen, waarin veel aandacht besteed wordt aan de invloed van deze ontwikkelingen en de rol voor de organisatie van Human Resource Management binnen het eigen bedrijf. De trainingen zijn bestemd voor HR professionals die zich actief bezig houden met werving & selectie en arbeidsmarktcommunicatie.

Van Goch & Van Heijst Trainingen is een onafhankelijke kennisorganisatie, die zich heeft gespecialiseerd op het raakvlak van HRM en ICT. De e-HRM trainingen worden ontwikkeld en verzorgd door HR professionals met kennis van het ICT vakgebied. De nadruk ligt op de invloed van nieuwe ontwikkelingen en trends op werving & selectie, arbeidsmarktcommunicatie en overige HR instrumenten. Door middel van verschillende cursussen, trainingen, workshops e.d., worden deze ontwikkelingen onder de loep genomen.

E-HRM maakt het mogelijk om nieuwe technologieën in te zetten ten behoeve van de verdere professionalisering van HR processen. De trainingen richten zich dan ook op het vormgeven en het optimaliseren van deze processen binnen de eigen organisatie. Technologische ontwikkelingen, zoals Internet en Intranet, spelen hierbij een belangrijke rol, maar ook innovaties en verschillende trends op gerelateerde gebieden worden behandeld. Cursisten krijgen daarbij de kans om door middel van demonstraties en praktijkoefeningen praktisch kennis te maken met verschillende toepassingen. Door het opdoen van theoretische kennis en het delen van ervaring met andere cursisten, maar ook door te 'chatten', 'surfen' en experimenteren met diverse applicaties, wordt men gestimuleerd om over de mogelijke plaats van nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie op strategische wijze na te denken.

Meer informatie
Voor meer informatie of het aanvragen van een brochure, kunt u contact opnemen met mevrouw Efrat Reinewald-Lupi. Telefoonnummer: 010-4133906. Mailen kan ook: (trainingen@vgvh.nl)

Van Goch & Van Heijst Trainingen
Heemraadssingel 155
3022 CE
Rotterdam

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie