Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Driedaags festival 'Deventer op stelten'

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Deventer op stelten

Over enkele dagen staat Deventer weer in het teken van het festival Deventer Op Stelten.

Deventer Op Stelten is een driedaags festival met straattheatergroepen op stelten van internationaal kwaliteitsniveau uit binnen- en buitenland. Artistieke hoogstandjes en bewegende sculpturen op stelten verrassen en verbazen het publiek. Er is spectaculair steltentheater te zien, waarbij de voorstelling zich hoog boven het publiek afspeelt en er zijn andere openluchtvoorstellingen op stelten. De gemeente nodigt u uit dit festival op 6, 7 en 8 juli te bezoeken. De binnenstad vormt het decor van dit bijzondere spektakel.

Het festival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de VVV Deventer. Het trekt jaarlijks zeventigduizend bezoekers naar de Deventer binnenstad. Het is zeer geliefd bij de plaatselijke bevolking, maar heeft ook regionaal en landelijk bekendheid verworven.

Verkeersmaatregelen

Om het festival mogelijk te maken zijn verkeersmaatregelen getroffen. De afsluiting van de wegen gebeurt door het plaatsen van hekken en verkeersborden.

Vanaf donderdag 5 juli 21 uur tot en met zondag 9 juli 21 uur is het Grote Kerkhof voor alle verkeer afgesloten. Bevoorradingsverkeer kan het Grote Kerkhof bereiken via de Hofstraat, richting Grote Poot.

Brink

Een van de hoogtepunten dit jaar is de Italiaanse steltengroep La Terra Nuova die vier voorstellingen geeft op de Brink. La Terra Nuova brengt op 6 en 7 juli Carmen, een dansvoorstelling op stelten. Dit is een première voor Nederland. De voorstellingen beginnen om 22.30 uur en zijn vanaf een tribune te zien. Op zondag 8 juli speelt la Terra Nuova twee keer de voorstelling Swan Lake, om 12 en om 15 uur.

Grote Kerkhof

Het Grote Kerkhof is op 6 en 7 juli het podium voor de Compagnie Jo Buthume uit Frankrijk. Dit gezelschap speelt hun nieuwste voorstelling Le Songe, geïnspireerd op Midzomernachtdroom van Shakespeare. Aan deze voorstelling werken ruim 25 acteurs en muzikanten mee. De voorstelling speelt zich voornamelijk boven het publiek af en begint om 22.30 uur.

Verder in de binnenstad

De Spaanse groep K. de Calle zorgt dit jaar voor een feestelijk en vurig steltentheater. Ze openen op 6 juli om 23.30 uur het festival met Rainbow Invaders. Op 7 juli om 23.30 en 8 juli om 16.15 uur zijn ze nogmaals te zien.

PlugPlantsoenPop en koopzondag

Op 8 juli is het PlugPlantsoenPop in het plantsoen en koopzondag in de binnenstad.

Evenals vorig jaar zijn er in de stad tien paar kunstzinnige en kleurrijke stelten van ruim vijf meter hoog geplaatst. Het zal niemand kunnen ontgaan dat de Hanzestad Deventer drie dagen figuurlijk op stelten staat.

Parkeren belanghebbenden

Bewoners en bedrijven van het Grote Kerkhof, die in het bezit zijn van een belanghebbenden-parkeerkaart, mogen tijdens het festival in andere sectoren parkeren.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met markt- en havenmeester R.R.Hartgers van de sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 693970.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie