Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Netelenbos overlegt voortgang project Randstadrail

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Randstadrail

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam

Randstadrail

Minister Netelenbos heeft gisteren overleg gehad over de voortgang van het project Randstadrail met portefeuillehouder Bruins van stadsgewest Haaglanden, portefeuillehouder Janssens van stadsregio Rotterdam en met gedeputeerde Norder van de provincie Zuid-Holland.

Alle partijen hebben het overleg als zeer constructief ervaren. Er zijn aanzienlijke vorderingen bij de voorbereiding gemaakt, zoals een uitgewerkt technisch ontwerp, die hebben geleid tot het aanbieden van een concept subsidie aanvraag door de betrokken regio.s. Deze aanvraag wordt de komende periode beoordeeld door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Afgesproken is dat de bestuurders in oktober van dit jaar een definitief contract ondertekenen over de uitvoering van RandstadRail.

Randstadrail is een lightrailsysteem dat Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer in de toekomst met elkaar verbindt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande Hofpleinlijn tussen Rotterdam en Den Haag en de Zoetermeerlijn tussen Den Haag en Zoetermeer. Daarnaast wordt een koppeling aan bestaande stedelijke railnetwerken gerealiseerd.

Marian Hage, stadsgewest Haaglanden 070-3129114 Michael Sijbom, stadsregio Rotterdam 010-417 26 52 Saskia Kranendonk, ministerie van Verkeer en Waterstaat 070-3517116

05 jul 01 09:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie