Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zijlaard-Van Moorsel en Van Alebeek uit Giro d'Italia

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Zijlaard-Van Moorsel en Van Alebeek uit Giro d'Italia

ROTTERDAM Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Sissy van Alebeek gaan vandaag niet van start in de vijfde etappe (Mileto Catanzaro) van de Giro d'Italia. In overleg met manager Michael Zijlaard besloten de drievoudig Olympisch kampioene van Sydney en de nationaal kampioene om terug naar Nederland te keren.

Doordat de Duitse Hanka Kupfernagel in de tweede etappe van Capo d'Orlando naar Adrano afstapte en de Zweedse kampioene Madeleine Lindberg in de derde etappe in Catania ten val kwam en naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, moest Team Farm Frites-Hartol in Italië verder zonder zijn klassementsrijders. Zijlaard-Van Moorsel had voorafgaande aan het seizoen aangegeven de Giro of Tour in dienst van beiden te zullen rijden. Zonder Kupfernagel en Lindberg was een langer verblijf van Zijlaard-Van Moorsel in de Giro daardoor zinloos.

De Rotterdamse besloot daarom samen met adjudant Van Alebeek, Madeleine Lindberg en manager Michael Zijlaard terug te keren naar Nederland. Zijlaard-Van Moorsel zal zich nu gaan voorbereiden op de aanval op het werelduurrecord. Door het vertrek uit de Giro behoort deelname aan het Nederlands kampioen op de baan, van 10 tot 14 juli, weer tot de mogelijkheden. De andere rensters van Team Farm Frites-Hartol, Esther van der Helm, Daphny van den Brand en Andrea Bosman blijven onder leiding van ploegleider Ton Vrolijk wel actief in de Giro d'Italia.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie