Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBS-bericht over vakanties Nederlanders 2000

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Vakanties van Nederlanders 2000

In 2000 hebben Nederlanders 30,5 miljoen vakanties doorgebracht, een zelfde aantal als vorig jaar. Tegenover een afname van het aantal lange vakanties staat een uitzonderlijk hoog aantal korte vakanties. Aan alle vakanties tezamen is 22,9 miljard gulden uitgegeven. In eigen land bleven de Noordzeebadplaatsen favoriet. Frankrijk was de populairste buitenlandse bestemming. Bij het vervoer van vakantiegangers boekte het vliegtuig voor het negende opeenvolgende jaar een record. Ondanks een gewijzigde regionale indeling van de schoolvakanties blijft de vakantiepiek in juli en augustus zeer hoog. Deze en andere gegevens zijn te vinden in de CBS-publicatie Vakanties ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie