Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-07-2001
Politieberichten van 4/7 (13.00 uur) t/m 5/7 (07.00 uur)

Sint Johannesga: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Lichte. De bestuurder had per abuis de sleutel in het portierslot laten zitten. Uit de auto werden een computer, een gsm, een verrekijker, een boormachine en handgereedschap weggenomen. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Sint Johannesga, heeft aangifte gedaan.

Joure: gestolen auto
Woensdag omstreeks 11.45 uur werd op het verkeersplein Joure een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder kon geen kentekenbewijs overhandigen. Toen bij de meldkamer navraag werd gedaan, bleek dat de auto, een BMW, als gestolen te boek stond. De auto was in Alkmaar gestolen. Hierop de bestuurder, een 49-jarige inwoner van Groningen, als verdachte aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De personenauto werd eveneens naar het bureau gebracht. Na te zijn gehoord en het opmaken van een proces-verbaal, werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Tijnje: diefstal beurs
Dinsdag tussen 13.00 en 14.30 uur werd uit een woning aan de Romke van Damwei een portemonnee weggenomen. De bewoonster, een 65-jarige inwoonster van Tijnje, had de sleutel van de voordeur in het slot laten zitten, daar iemand nog iets moest afleveren. Zij was vervolgens achter in de tuin gaan zitten. In een onbewaakt ogenblik is iemand de woning binnen gegaan. In de portemonnee zaten enkele honderden guldens. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Nij Beets: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 13.40 uur vond op de Kanaelwei Noard een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Een 12-jarige meisje, een inwoonster van Nij Beets, was met haar fiets zonder uit te kijken vanaf het erf de weg opgereden. Een bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Nij Beets, kon het meisje, ondanks krachtig remmen, niet meer ontwijken. Het meisje op de fiets werd geschept. Zij werd met letsel aan hoofd en benen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdag tussen 17.00 en 19.15 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij MCL-Noord. Het raam aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 48-jarige inwoonster van Dongjum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: illegale zender
Dinsdag omstreeks 17.00 uur werd in samenwerking met de Rijksdienst voor de Radiocommunicatie illegale zendapparatuur in beslag genomen in een woning aan De Slag. Er waren klachten binnen gekomen dat een illegale zender overlast zou veroorzaken. De bewoner, 35-jarige inwoner van Drachten, kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: aanrijding met gewonden
Woensdag omstreeks 16.00 uur vond op de Groningerstraatweg ter hoogte van de verkeerslichten bij het Otterstation een aanrijding plaats, waarbij zes voertuigen waren betrokken en verschillende gewonden vielen. Een vrachtwagenbestuurder, een 47-jarige inwoner van Kerkrade, had net op zijn wegenkaart gekeken en toen hij weer voor zich keek, zag hij dat vlak voor hem een aantal auto`s voor de verkeerslichten stilstonden. Hij heeft nog geremd, doch kon niet voorkomen dat hij tegen de voor hem stilstaande wagen aanreed, waarna de wagens tegen elkaar schoven. Een aantal inzittenden uit deze auto`s werden licht gewond. Zij werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden en konden na behandeling weer naar huis. Een aantal auto`s werden zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

Warns: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond in een niet afgesloten garage van een woning aan `t Sou. Ook de personenauto was niet afgesloten. Uit de auto werd een portemonnee weggenomen met daarin een paar honderd gulden en een aantal bankpasjes. Met één van die pasjes werd later in de nacht gepind. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Warns, heeft aangifte gedaan.

Haulerwijk: verkeerscontrole
Woensdag tussen 15.00 en 21.00 uur werden op de Leeksterweg binnen de bebouwde kom en op de Hoofdweg verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal kregen 7 bestuurders een bekeuring ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid, twee bestuurders voor het niet dragen van een autogordel en één voor het niet hebben van een losbreekreminrichting.

Sneek: storing spoorbomen
Woensdag omstreeks 16.50 uur trad een storing op in de spoorbomen op de Stadsrondweg Zuid. Het gevolg hiervan was dat er een file ontstond op de Rijksweg A7. De spoorbomen werden omhoog geduwd en het verkeer werd ruim een uurlang handmatig geregeld, waarna de storing was verholpen. Wat de oorzaak van de storing is geweest, is niet bekend.

Joure: brand
Woensdag omstreeks 19.20 uur brak brand uit in een gebouw van de gemeente Skarsterlân aan de Appelwyk. Volgens de brandweer was het vuur vermoedelijk op het dak begonnen. Op het dak was een bedrijf bezig met restauratiewerkzaamheden. Het gehele dak liep brandschade op, terwijl de daaronder gelegen vertrekken waterschade kregen. De brandweer heeft het vuur geblust en omstreeks 20.15 uur was de brand onder controle.

Roodkerk: tractorbrand
Woensdag omstreeks 21.50 uur reed een bestuurder van een tractor over de Wearbuorren. De motor van de tractor vatte plotseling vlam. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Marrum, kon het vuur niet meer blussen. De gehele tractor brandde uit. De brandweer heeft het vuur geblust. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.

Drachten: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 21.15 uur vond op de Middelwyk een aanrijding plaats. De bestuurster van een personenauto reed tegen een aldaar staande lantaarnpaal en was na de aanrijding doorgereden zonder haar identiteit bekend te maken. Een onderzoek ingesteld en de bestuurster, een 29-jarige inwoonster van Drachten, op de Ratelwacht aangetroffen. Zij bleek gedronken te hebben. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies zij 770 ug/l. Zij kreeg een rijverbod voor 9 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook voor het doorrijden na aanrijding kreeg zij een bekeuring.

Harich: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.10 uur werd op de Sudergoawei een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Oudemirdum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 320 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Surhuizum: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.40 uur werd op It Langfal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Augustinusga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Grou: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de openbare weg aan het Bregepaad een personenauto, merk Volkswagen Golf, diesel, kleur wit, voorzien van het kenteken DZ-BB-03 gestolen. De eigenaar, een 24-jarige inwoner van Tersoal heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
Donderdag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen dat bij een horecagelegenheid aan het Auckamastraatje ingebroken zou worden. Ter plaatse kon de inbreker, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, worden aangehouden. In de rugzak van de verdachte werden vijf flessen `sterke` drank aangetroffen en hij had nog eens twintig flessen klaargezet. Ook had hij geld weggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De eigenaar zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie