Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 5-07-2001
Politieberichten van 4/7 (13.00 uur) t/m 5/7 (07.00 uur)

Sint Johannesga: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Lichte. De bestuurder had per abuis de sleutel in het portierslot laten zitten. Uit de auto werden een computer, een gsm, een verrekijker, een boormachine en handgereedschap weggenomen. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Sint Johannesga, heeft aangifte gedaan.

Joure: gestolen auto
Woensdag omstreeks 11.45 uur werd op het verkeersplein Joure een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder kon geen kentekenbewijs overhandigen. Toen bij de meldkamer navraag werd gedaan, bleek dat de auto, een BMW, als gestolen te boek stond. De auto was in Alkmaar gestolen. Hierop de bestuurder, een 49-jarige inwoner van Groningen, als verdachte aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De personenauto werd eveneens naar het bureau gebracht. Na te zijn gehoord en het opmaken van een proces-verbaal, werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Tijnje: diefstal beurs
Dinsdag tussen 13.00 en 14.30 uur werd uit een woning aan de Romke van Damwei een portemonnee weggenomen. De bewoonster, een 65-jarige inwoonster van Tijnje, had de sleutel van de voordeur in het slot laten zitten, daar iemand nog iets moest afleveren. Zij was vervolgens achter in de tuin gaan zitten. In een onbewaakt ogenblik is iemand de woning binnen gegaan. In de portemonnee zaten enkele honderden guldens. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Nij Beets: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 13.40 uur vond op de Kanaelwei Noard een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Een 12-jarige meisje, een inwoonster van Nij Beets, was met haar fiets zonder uit te kijken vanaf het erf de weg opgereden. Een bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Nij Beets, kon het meisje, ondanks krachtig remmen, niet meer ontwijken. Het meisje op de fiets werd geschept. Zij werd met letsel aan hoofd en benen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdag tussen 17.00 en 19.15 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij MCL-Noord. Het raam aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 48-jarige inwoonster van Dongjum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: illegale zender
Dinsdag omstreeks 17.00 uur werd in samenwerking met de Rijksdienst voor de Radiocommunicatie illegale zendapparatuur in beslag genomen in een woning aan De Slag. Er waren klachten binnen gekomen dat een illegale zender overlast zou veroorzaken. De bewoner, 35-jarige inwoner van Drachten, kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: aanrijding met gewonden
Woensdag omstreeks 16.00 uur vond op de Groningerstraatweg ter hoogte van de verkeerslichten bij het Otterstation een aanrijding plaats, waarbij zes voertuigen waren betrokken en verschillende gewonden vielen. Een vrachtwagenbestuurder, een 47-jarige inwoner van Kerkrade, had net op zijn wegenkaart gekeken en toen hij weer voor zich keek, zag hij dat vlak voor hem een aantal auto`s voor de verkeerslichten stilstonden. Hij heeft nog geremd, doch kon niet voorkomen dat hij tegen de voor hem stilstaande wagen aanreed, waarna de wagens tegen elkaar schoven. Een aantal inzittenden uit deze auto`s werden licht gewond. Zij werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden en konden na behandeling weer naar huis. Een aantal auto`s werden zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

Warns: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond in een niet afgesloten garage van een woning aan `t Sou. Ook de personenauto was niet afgesloten. Uit de auto werd een portemonnee weggenomen met daarin een paar honderd gulden en een aantal bankpasjes. Met één van die pasjes werd later in de nacht gepind. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Warns, heeft aangifte gedaan.

Haulerwijk: verkeerscontrole
Woensdag tussen 15.00 en 21.00 uur werden op de Leeksterweg binnen de bebouwde kom en op de Hoofdweg verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal kregen 7 bestuurders een bekeuring ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid, twee bestuurders voor het niet dragen van een autogordel en één voor het niet hebben van een losbreekreminrichting.

Sneek: storing spoorbomen
Woensdag omstreeks 16.50 uur trad een storing op in de spoorbomen op de Stadsrondweg Zuid. Het gevolg hiervan was dat er een file ontstond op de Rijksweg A7. De spoorbomen werden omhoog geduwd en het verkeer werd ruim een uurlang handmatig geregeld, waarna de storing was verholpen. Wat de oorzaak van de storing is geweest, is niet bekend.

Joure: brand
Woensdag omstreeks 19.20 uur brak brand uit in een gebouw van de gemeente Skarsterlân aan de Appelwyk. Volgens de brandweer was het vuur vermoedelijk op het dak begonnen. Op het dak was een bedrijf bezig met restauratiewerkzaamheden. Het gehele dak liep brandschade op, terwijl de daaronder gelegen vertrekken waterschade kregen. De brandweer heeft het vuur geblust en omstreeks 20.15 uur was de brand onder controle.

Roodkerk: tractorbrand
Woensdag omstreeks 21.50 uur reed een bestuurder van een tractor over de Wearbuorren. De motor van de tractor vatte plotseling vlam. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Marrum, kon het vuur niet meer blussen. De gehele tractor brandde uit. De brandweer heeft het vuur geblust. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.

Drachten: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 21.15 uur vond op de Middelwyk een aanrijding plaats. De bestuurster van een personenauto reed tegen een aldaar staande lantaarnpaal en was na de aanrijding doorgereden zonder haar identiteit bekend te maken. Een onderzoek ingesteld en de bestuurster, een 29-jarige inwoonster van Drachten, op de Ratelwacht aangetroffen. Zij bleek gedronken te hebben. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies zij 770 ug/l. Zij kreeg een rijverbod voor 9 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook voor het doorrijden na aanrijding kreeg zij een bekeuring.

Harich: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.10 uur werd op de Sudergoawei een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Oudemirdum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 320 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Surhuizum: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.40 uur werd op It Langfal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Augustinusga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Grou: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de openbare weg aan het Bregepaad een personenauto, merk Volkswagen Golf, diesel, kleur wit, voorzien van het kenteken DZ-BB-03 gestolen. De eigenaar, een 24-jarige inwoner van Tersoal heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
Donderdag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen dat bij een horecagelegenheid aan het Auckamastraatje ingebroken zou worden. Ter plaatse kon de inbreker, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, worden aangehouden. In de rugzak van de verdachte werden vijf flessen `sterke` drank aangetroffen en hij had nog eens twintig flessen klaargezet. Ook had hij geld weggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De eigenaar zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...