Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eén subsidieregeling voor duurzame energie

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ


ÉÉN SUBSIDIEREGELING VOOR DUURZAME ENERGIE

Datum: 05-07-2001

Minister Jorritsma van Economische Zaken heeft besloten de door Novem uitgevoerde subsidieregelingen ter bevordering van duurzame energie in één regeling samen te voegen. De regeling is gepubliceerd in de Staatscourant en treedt vandaag in werking. Voor de regeling is dit jaar 45 miljoen gulden beschikbaar.

Doelstelling van de regeling is het bevorderen van duurzame energie technologieën met het oog op de overheidsdoelstelling van 10 procent duurzame energie in 2020. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten projecten een innovatie op het gebied van duurzame energie inhouden, een oplossing bieden voor een knelpunt ten aanzien van de toepassing van duurzame energie of een verbetering betekenen voor de prijs/prestatieverhouding van duurzame energie toepassingen.

Onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, praktijkexperimenten, demonstratieprojecten en marktintroductieprojecten die voor subsidie zijn voorgedragen, worden door een adviescommissie gerangschikt op basis van hun bijdrage aan de verdere toepassing van duurzame energie en de innovativiteit van het project. De subsidie wordt vervolgens toegekend in volgorde van de rangschikking totdat het beschikbare budget is uitgeput.

De Regeling tot uitvoering van het Besluit subsidie
energieprogramma's, inhoudende vaststelling van het programma duurzame energie, wordt uitgevoerd door Novem BV, Catharijnesingel 59 te Utrecht. Meer informatie op www.novem.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie