Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ZyLAB integreert ZyIMAGE met NewsCLIP van CCS

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB integreert ZyIMAGE met NewsCLIP van CCS

Volledige integratie resulteert in zeer geavanceerde clipping-tool: ZyCLIP

Amsterdam, juli 2001 - ZyLAB, ontwikkelaar van document imaging en full-text retrieval software, gaat een strategische samenwerking aan met CCS GmbH. CCS is de ontwikkelaar van de NewsCLIP-software voor knipseldiensten. Door de overeenkomst kunnen beide ondernemingen elkaars producten op de markt brengen en promoten.

Als onderdeel van de overeenkomst heeft ZyLAB de NewsCLIP-software geïntegreerd met ZyIMAGE. De oplossing wordt nu op de markt gebracht onder de naam ZyCLIP en vormt een volledige knipselomgeving voor professionals op het gebied van media monitoring.

Knipseldiensten en ZyLAB
Een aanzienlijk deel van ZyLAB's klantenbestand bestaat uit knipseldiensten en PR-afdelingen binnen grote ondernemingen. Zij gebruiken ZyIMAGE om klanten snel en efficiënt te kunnen voorzien van relevante knipsels uit gescande publicaties. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 100 professionele installaties op dit gebied. De afgelopen twee jaar heeft de onderneming meer dan 50 installaties geïnstalleerd waarbij de eigen software werd gecombineerd met de NewsCLIP-software, onder de naam ZyCLIP. Vanaf nu zullen CCS en ZyLAB actief samenwerken aan grote projecten voor de professionele clippingindustrie. Klanten overal ter wereld zijn hierdoor verzekerd van zeer geavanceerde knipselmogelijkheden.

Strategische samenwerking
"Door deze nieuwe strategische relatie zijn we verzekerd van een nog directere aansluiting bij de professionele knipseldiensten", vertelt Jan Scholtes, directeur van ZyLAB Technologies in Amsterdam. "We kunnen ons hierdoor nog beter richten op de doorontwikkeling van onze eigen zoektechnologie, zonder aandacht te hoeven geven aan het ontwikkelen van nog geavanceerder software voor knipsels."

"ZyLAB's reputatie en marktleiderschap op het gebied van krantenknipsels zijn voor ons de aanleiding geweest om de combinatie van NewsCLIP en ZyIMAGE actief in de markt voor media monitoring te zetten en te promoten", aldus Patrice Letailleur, Partner Manager bij CCS. "We verwachten veel van dit partnership. Het moet niet alleen voordeel opleveren voor onze beide ondernemingen, maar ook voor onze gezamenlijke klanten. Zij krijgen nu nog betere ondersteuning en producten."

Online informatie
Applicaties met betrekking tot de ZyIMAGE Press Clippings Database zijn te vinden op www.zylab.nl. Demo's kunnen worden geselecteerd onder 'public demonstrations'. Meer informatie over NewsCLIP is te vinden op www.ccs-gmbh.de.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: (info@zylab.nl). Website: www.zylab.nl.

CCS NewsCLIP
CCS (Compact Computer Systeme) GmbH is in 1975 opgericht. Het hoofdkantoor van de onderneming is te vinden in Hamburg. Daarnaast is er een dochteronderneming in Esslingen en vestigingen in Freiburg en Boekarest. De ruim 25 jaar ervaring van de onderneming staan garant voor uitgebreide kennis als systeemhuis op het gebied van softwareontwikkeling en hardware-uitrusting. Een team van 40 medewerkers ondersteunt nationale en internationale partners en klanten uit verschillende sectoren. Door de ontwikkeling van software die speciaal is afgestemd op de eisen van pre-press-ondernemingen heeft CCS een sterke reputatie op het gebied van professional publishing, met name dankzij het product Textline. De onderneming werkt al ruim 20 jaar als algemene distributeur van OCR (Optical Character Recognition)-systemen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (OCR imaging productlijnen TextBridge en Pagis).
De huidige activiteiten van CCS richten zich met name op 'document capture': docWORKS is het product voor gestructureerde invoering van documenten en newsWORKS het front-end voor het archiveren van publicaties en het creëren van persrecenties. Alle CCS-oplossingen zijn modulair ontworpen. Alle componenten voor het invoeren van papieren documenten, zoals scanmodules, OCR-programma's, correctietools en procesbeheersing kunnen worden afgestemd op specifieke eisen.

Voor meer informatie over CCS: Patrice Letailleur, CCS GmbH, Schwanenwik 32, D-22087 Hamburg, Duitsland. Tel.: +49 (0)40 / 227 13022, fax: + 49 (0)40 / 227 13011, e-mail: patrice.letailleur@ccs-gmbh.de

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl. Voor redactionele informatie:
PB1501
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: (PRInflux@cs.com), website: www.influx-PR.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie