Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkspreekuur t Veld in Roermond wordt goed bezocht

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 5-07-2001
Mediabericht 5 juli 10.00

Wijkspreekuur t Veld in Roermond wordt goed bezocht

ROERMOND - Voortdurende last van fout geparkeerde autos in de straat, ernstige geuidsoverlast van mensen die telkens de radio te hard hebben staan, jongeren die baldadigheid uithalen? Of: defecte straatverlichting en onveilige verkeerssituaties? Allemaal zaken die het woongenot en de leefsfeer in een wijk ernstig kunnen aantasten. Voor dat soort zaken kunnen bewoners van de Roermondse wijk t Veld sinds enkele maanden terecht op het wekelijks wijkspreekuur in De Velderie aan de Prins Bernhardstraat 1 in Roermond.

De gemeente Roermond en de politie zijn enkele maanden geleden gestart met dit spreekuur om de bereikbaarheid en aanspreekbaarheid van gemeente en politie te vergroten. Tijdens het wijkspreekuur zijn daarom een wijkopzichter van de gemeente Roermond en een wijkagent van de politie aanwezig. Zij zijn voor dat soort problemen het eerste aanspreekpunt en kunnen zaken, die niet direct opgelost kunnen worden, doorgeven aan andere instanties. Door op die manier samen te werken met de bewoners van de wijk en alle betrokken instanties, zullen problemen vaak sneller en beter opgelost kunnen worden. De afgelopen maanden telde ieder spreekuur gemiddeld vijf bezoekers.

De wijkopzichter en de wijkagent noemen dit aantal bemoedigend, maar hopen dat wijkbewoners nog méér gebruik gaan maken van het wijkspreekuur. Dat kan elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen in de Velderie aan de Prins Bernhardstraat. Mensen die toch een afspraak willen maken kunnen dat doen door te bellen naar het politiebureau in Roermond (0900 88 44 / 30 ct per minuut) en een afspraak te maken met de gebiedsmentor van wijk t Veld. Hetzelfde geldt voor de wijkopzichter van de gemeente: met hem kan een afspraak worden gemaakt door te bellen naar de gemeente Roermond (0475 35 99 99) en te vragen naar de wijkopzichter van t Veld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie