Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.05 uur
Agressieve man aangehouden

AMERSFOORT Een 34-jarige man uit Amersfoort is woensdagavond door omstanders aangehouden toen hij aan de Hellestraat een besloten feestje verstoorde. De man kwam het gebouw binnen, gedroeg zich agressief en sloeg daarbij een man in het gezicht.

Toen de man weer naar buiten ging vernielde hij een auto door met een fiets te gooien waarna hij is aangehouden. De man is door de politie meegenomen naar het bureau. Tijdens de aanhouding gedroeg de man zich agressief en schopte tegen de autodeuren. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Man bedreigt politie

AMERSFOORT Aan het Inputplein is woensdagmiddag een medewerkster van de vreemdelingendienst bedreigd door een man met een mes. De agente voelde zich zo in het nauw gedreven dat ze haar dienstwapen trok.

De politiemensen gingen ter plaatse nadat een melding was gekomen dat iemand met valse papieren aan de balie van het belastingkantoor stond. Ter plaatse sprak de politie twee mannen aan vanwie een een mes trok. De man maakte eerst bewegingen alsof hij zichzelf wilde verwonden en rende toen naar buiten, gevolgd door de politie. Buiten maakte de man dusdanig dreigende bewegingen dat de agente haar vuurwapen trok.

De man ging er vervolgens lopend vandoor. Een zoektocht leverde niets op. Een andere man die bij de verdachte hoorde, een 27-jarige Amersfoorter is vlak daarna wel aangehouden toen hij in zijn auto reed. De man die bij hem in de auto zat, een 29-jarige plaatsgenoot werd eveneens aangehouden. Later bleek dat hij er niets mee te maken had. De politie stelt een nader onderzoek in naar de hoofdverdachte.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Een 38-jarige inwoonster van Leusden is woensdagochtend gewond geraakt toen zij op de Sint Ansfridusstraat in botsing kwam met een auto. De automobilist reed vanuit de Bernulfusstraat linksaf de Sint Ansfridusstraat in en kwam daarbij in botsing met de fietster die rechtdoor wilde rijden. De vrouw kwam ten val en liep ondermeer schaafwonden en kneuzingen op. (van de automobilist zijn geen gegevens voorhanden)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie