Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur
`Wedstrijdzwemmer` uit kanaal gehaald

LOENEN AAN DE VECHT Op woensdag 4 juli is een `zwemmer` door de brandweer uit het Amsterdam Rijnkanaal gehaald.

Rond kwart over tien in de avond werd een politieman op de Westkanaaldijk aangesproken door een voorbijganger die hem meldde dat een ree in het Amsterdam Rijnkanaal zwom. Op de aangegeven locatie zag de politieman inderdaad een reetje zwemmen. Daar het voor het reetje onmogelijk was de hoge walkant op te klimmen, waarschuwde de politieman de brandweer. Een andere politieman begaf zich naar de Oostkanaaldijk, de andere kant van het kanaal.

Het reetje bleek over een olympische conditie te beschikken en zwom in een recordtijd zes maal tussen de beide walkanten op en neer. De duikploeg van de brandweer slaagde er uiteindelijk in het reetje te pakken en op de kant te brengen. Het beestje is naar de kazerne in Loenen overgebracht en daar door de dierenambulance opgehaald. Het reebokje is naar een opvangplaats vervoerd en zal na verzorging terug worden gezet in moeder natuur.

Peutertje uit sloot gered

WOERDEN Op woensdag 4 juli is een 2-jarig peutertje op een volkstuinencomplex aan de Parklaan van de verdrinkingsdood gered.

In de avonduren bevond een man (leeftijd onbekend) uit Woerden zich in zijn volkstuin. Rond acht uur hoorde hij een plons en ging poolshoogte nemen bij de sloot aan het eind van zijn tuin. Daar zag hij een peutertje in het water drijven. Daar de op leeftijd zijnde man niet kon zwemmen, waarschuwde hij mensen bij de kantine. Daar bevond zich net op dat moment een politieman die in vergadering was met bestuur van het volkstuinencomplex.

De politieman en andere aanwezigen renden naar de opgegeven locatie en zagen daar het kruintje van de peuter boven water uit steken. Het jongetje werd op de wal gebracht en begon gelukkig direct te huilen. Hij heeft één tot twee minuten in het water gelegen. De politieman verzocht de komst van een ambulance. De peuter is vergezeld van zijn moeder en een Good Bear voor controle per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd.

De peuter was terwijl zijn ouders in de tuin aan het werk waren heel even aan hun aandacht ontsnapt.

Fietsster valt tegen auto

OUDEWATER Op woensdag 4 juli is een fietsster tegen een auto aangevallen en gewond geraakt.

Rond zes uur in de middag reed een 52-jarige vrouw uit Oudewater met haar fiets over de Noord Linschoterzandweg. Doordat zij door een kuil in het wegdek was gereden, raakte zij de macht over haar stuur kwijt en viel tegen de zijkant van een haar tegemoetkomende auto aan en daarna op de weg. De auto werd bestuurd door een 30-jarige man uit Oudewater.

De vrouw liep door haar val vermoedelijk een hersenschudding op en is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd. De auto werd niet beschadigd.

Alcoholcontroles

VINKEVEEN / WILNIS Op woensdag 4 juli heeft de politie op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

Van zeven tot acht uur in de avond mochten 83 bestuurders een blaastest op de Provinciale Weg N201 in Vinkeveen afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Tussen acht en negen uur in de avond werd gecontroleerd op de Provinciale Weg N212 in Wilnis. Van de 63 bestuurders die een blaastest aflegden, bleek geen één (teveel) te hebben gedronken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie