Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA vindt bevordering studeren over de grenzen onvoldoende

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 5 juli 2001

PVDA: MINISTER BEVORDERT STUDEREN OVER DE GRENZEN ONVOLDOENDE

De mogelijkheden voor het meenemen van studiefinanciering naar het buitenland worden door minister Hermans onvoldoende uitgebreid, vindt de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. In het hoger onderwijs wordt studeren over de grenzen alleen maar mogelijk binnen de Europees Economische Ruimte. Veel studenten zouden juist graag buiten Europa willen studeren, met name in de Verenigde Staten, Canada en Australië. In het middelbaar beroepsonderwijs wordt studeren over de grenzen alleen maar mogelijk in een drietal buurlanden en slechts in een beperkt aantal sectoren.

Nogal wat specifieke mbo-opleidingen worden in Nederland niet aangeboden, zoals bijvoorbeeld de opleiding tot zadelmaker en vioolbouwer. Minister Hermans biedt dan geen studiefinanciering aan om naar het buitenland te gaan. PvdA-woordvoerder Rehwinkel zegt: 'Hiermee wordt een achterstand van het middelbaar beroepsonderwijs ten opzichte van het hoger onderwijs gecreëerd. Het studeren zonder grenzen van minister Hermans blijkt nog vaak studeren met grenzen te zijn!'

Rehwinkel zal vandaag in de Tweede Kamer ook vragen stellen over buitenlandse studenten die naar Nederland komen. Zij worden met een plotselinge financiële tegenvaller geconfronteerd doordat ze niet meer in aanmerking komen voor volledige terugbetaling van hun collegegeld.

Voor nadere informatie: Peter Rehwinkel 070-318 2750

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie