Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 12.45 uur) Donderdag 5 juli 2001

Maastricht, baldadige jongeren aangehouden:
Een 21 jarige man en een 20 jarige vrouw, beiden woonachtig te Maastricht, zijn in de nacht van woensdag op donderdag door de politie te Maastricht aangehouden nadat zij over een geparkeerde personenauto hadden gelopen.
Getuigen meldden de politie donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur dat enkele personen over een op de Kleine Gracht geparkeerde personenauto aan het lopen waren. De ter plaatse gezonden politiepatrouille trof de personen niet meer op straat aan maar deze werden door de politie op aanwijzing van getuigen aangetroffen in een aan de Kleine Gracht gelegen café. Op het dak en de motorkap van de auto werden profielafdrukken van meerdere schoenen aangetroffen. Nadat deze vergeleken werden met de schoenenzolen van de uit het café gehaalde personen werden twee ervan aangehouden. Hun schoenprofiel kwam overeen met de aangetroffen sporen op de auto. Het tweetal in aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek.

Maastricht, man gewond bij steekpartij in AZC:
Een 30 jarige man is woensdag 4 juli 2001 door de politie aangehouden in het AZC te Maastricht nadat deze kort daarvoor zowel in het AZC als daarbuiten een 28 jarige man met een mes bewerkt had. In het Asielzoekerscentrum gevestigd aan de Francois de Veijestraat te Maastricht is woensdagavond omstreeks 22.50 uur om nog onduidelijke redenen onenigheid ontstaan tussen twee asielzoekers. Eerst buiten het AZC en daarna ook in de hal van het AZC heeft een 30 jarige man afkomstig uit Iran meerdere malen ingestoken op het slachtoffer, een 28 jarige man eveneens afkomstig uit Iran. Deze liep meerder steekwonden op verspreid over zijn gehele lichaam. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte in de hal van het AZC aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. Het bij de steekpartij gebruikte mes werd in de hal van het AZC aangetroffen. Dit is door de politie in beslag genomen.
Het hevig bloedende slachtoffer is in eerste instantie door een huisarts in het AZC behandeld omdat de ter plaatse gezonden ambulance op de Limburglaan te Maastricht bij een zware aanrijding betrokken raakte. Het slachtoffer werd daarna door een andere ambulance naar het AZM overgebracht waar hij aan diverse steekverwondingen werd behandeld. Hij kon omstreeks 01.30 uur het ziekenhuis weer verlaten. De politie stelt een verder onderzoek in.
De aanleiding van de steekpartij is nog niet bekend.

Maastricht, straatroof:
Een 19 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagavond 4 juli 2001 het slachtoffer geworden van een straatroof die gepleegd werd op de Randwijcksingel te Maastricht.
Het slachtoffer stond woensdagavond omstreeks 22.00 uur op de Randwijcksingel op de stadsbus te wachten. Zij zag een bromfiets aankomen rijden die bij het naderen van de bushalte snelheid minderde. Op hetzelfde moment naderde de stadbus. Het slachtoffer ging daarop aan de stoeprand staan waarna de bromfiets langsreed. De duopassagier van de bromfiets deed daarop een greep naar de tas van het slachtoffer en griste deze weg. Het slachtoffer is daarop een stukje achter de bromfiets aangerend maar raakte deze snel kwijt. Het slachtoffer deed later op de avond bij de politie aangifte. Zij mist haar tas met daarin een beurs met enkele guldens, een sleutelbos, enkele pasjes waaronder bankpasjes en een GSM.

Maastricht, gestolen auto aangetroffen:
Woensdag 4 juli 2001 heeft de politie op de Vinkenslag te Maastricht een 23 jarige inwoner van het Belgische Tesch aangehouden. Samen met een onbekend gebleven man maakte hij gebruik van een in België gestolen personenauto.
Een bewoner van de Vinkenslag meldde woensdag omstreeks 17.00 uur aan de bemanning va een surveillance-auto van de politie dat twee mannen een vermoedelijk gestolen personenauto te koop aanboden. De politie stelde daarop meteen een onderzoek in. Een van beide jongens werd op de Vinkenslag bij de betreffende auto, een Opel Astra voorzien van Nederlandse kentekenplaten aangetroffen. Toen het kenteken door de politie werd gecontroleerd bleek dat de platen van diefstal afkomstig waren. Deze behoorden thuis op een Opel Omega. De uit Maastricht afkomstige eigenaar had de diefstal woensdag 4 juli gemeld aan de politie. Hierop werd de bij de auto aangetroffen man aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In zijn kleding werden het kentekenbewijs en groene kaart behorende bij de Opel Astra aangetroffen. De tweede man die bij de auto behoorde werd door de politie niet meer aangetroffen. De auto werd daarop meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Bij dit onderzoek werd in de auto een gasalarmpistool aangetroffen. Nadat het chassisnummer internationaal werd gecontroleerd bleek de auto in Luik gestolen te zijn. De inwoner van Tesch is door de politie in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, woninginbraak:
Donderdagmorgen 5 juli 2001 omstreeks 03.30 uur heeft in een woning gelegen aan de Schaliedekkersdreef te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De buren van de betreffende woning hadden omstreeks het genoemde tijdstip geluiden gehoord in de woning van de buren waarvan zij wisten dat deze op vakantie waren. De buren stelden daarop een onderzoek in en zagen lichtschijnsel vermoedelijk van een zaklamp in de woning meteen daarop gevolgd door twee personen die de woning verlieten en meteen . Hij waarschuwde daarop meteen de politie die in de omgeving een onderzoek instelde naar personen die voldeden aan het opgegeven signalement. Dit onderzoek leverde echter niets meer op. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Mogelijk dat er goederen zijn ontvreemd, maar dat konden de buren niet vaststellen. De toegang tot de woning was verkregen door het forceren van het slot in de toegangsdeur. De brandweer heeft de woning afgesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie