Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Radio 1 tijdelijk slecht te ontvangen in noorden Nederland

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nozema
Zoek soortgelijke berichten
Nozema

26-06-01

Radio 1 tijdelijk slecht te ontvangen

In het hoge noorden van Nederland is de ontvangst van Radio 1 en Radio 747 AM de komende weken mogelijk slechter dan de luisteraars gewend zijn. Vanwege periodiek onderhoud worden de middengolfzenders in Flevo (nabij Zeewolde) ongeveer vijf weken lang uitgeschakeld, vanaf donderdag 5 juli.

De programmas van Radio 1 en Radio 747 AM worden tijdens deze periode uitgezonden met de backupzenders in Lopikerkapel, op hun huidige frequenties 1008 en 747 kHz. Deze backupzenders hebben echter minder vermogen waardoor de ontvangst in het noorden mogelijk kan verminderen. Tijdens de onderhoudsbeurt worden de 18 tuien van de AM-zendmasten schoongemaakt en geschilderd. Ook het zendergebouw in de Flevopolder krijgt een schilderbeurt. Onderhoud op deze schaal vindt ongeveer om de vijf jaar plaats. Voor informatie kunt u bellen met Nozema, 030-6862595.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie