Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kermis in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Helderse zomerkermis van 6 juli tot en met 15 juli in de binnenstad

betreft: Een week lang pret voor iedereen! week: week 27

Het kan weer: een week lang draaien, snoepen, gillen, lachen, gokje wagen, schieten.... De Helderse zomerkermis staat weer voor de deur! Zo'n 45 grote en kleine attracties strijden vanaf vrijdag 6 juli om de gunsten van het publiek. Net als vorig jaar staat de kermis vanaf het terrein van het voormalig 't Huys Tijdverdrijf tot aan het Polderplein. Door de ruimte kunnen er weer een flink aantal attracties op het kermisterrein terecht. Wethouder Vos-Brandjes opent vrijdagmiddag om 16.00 uur de kermis. De openingshandeling wordt verricht bij de poffertjeskraam op het kermisterrein. Na de opening kunt u de kermis iedere dag bezoeken vanaf 13.30 uur tot rond middernacht. Op de kermis staat ook een EHBO-post, die tijdens de openingstijden bemand is.

Voor ieder wat wils Op de kermis is er voor iedereen wel iets van zijn of haar gading te vinden. Voor de echte durfals is er de bungy bullet: een omgekeerde bungy jump! Is dit je iets te heftig en wil je gewoon lekker draaien, gieren en brullen? Dan is er de Breakdance. Of de Spider of Gravitron. Op de kermis kom je van alles tegen: je kunt je vermaken bij de Ballenfontein, een suikerspin eten, wat eten, wat gokken, in de draaimolen, foto's schieten, in de Grand Canyon, griezelen in het spookhuis en nog veel meer. Ben je jong of oud, bang voor bepaalde attracties of durf je overal in: er is voor iedereen wel wat. Ga erheen en geniet!

Bijzondere dagen Ieder jaar zijn er themadagen op de Helderse kermis. Dinsdag 10 juli is de Familiedag met allerlei aantrekkelijke aanbiedingen. Op woensdag 11 juli bezoekt kabouter Plop onze kermis! Donderdag 12 juli is weer de traditiegetrouwe Noorderhavendag. Daarnaast is er donderdag het optreden van de sterrenparade, in samenwerking met de Helderse horeca. Vrijdag 13 juli wordt vanaf 23.30 uur het jaarlijkse kermisvuurwerk afgestoken vanaf een ponton op het Marsdiep. Als u vanaf de kermis de dijk opgaat via de kluft achter garage Zentveldt, heeft u het beste zicht op het vuurwerk.

Waardering Zoals u kunt begrijpen is de organisatie van de kermis een hels karwei. Vanaf het moment waarop de standplaatsen worden verpacht tot aan de afbraak op 15 juli. Er moeten vergunningen worden verleend, de attracties moeten worden geplaatst, er wordt stroom en water geleverd, het kwartier van de woonwagens moet ingericht, de verkeersregeling gedaan, promotie en reclame, controle en keuringen, de veiligheid moet gewaarborgd zijn, alles moet schoongehouden worden en de EHBO moet paraat staan, enzovoort, enzovoort. Veel mensen van diverse organisaties en instellingen zijn in nauwe samenwerking dagenlang in touw om alles in goede banen te leiden. Het gemeentebestuur dankt dan ook nu al iedereen die in welke hoedanigheid en op welke wijze dan ook zijn of haar bijdrage levert aan het welslagen van een van de belangrijkste Helderse evenementen: de zomerkermis.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie