Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Dagen vliegbasis Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Opbouw JFS

Kandidaten F-16 opvolging op Open Dagen

05-07-2001

special: Open Dagen vliegbasis Leeuwarden

Tijdens de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht op 6 en 7 juli op de vliegbasis Leeuwarden, kunnen de bezoekers kennis maken met de belangrijkste vliegtuigen die kandidaat zijn voor de opvolging van de F-16. Naast de Eurofighter, Rafale en JAS Gripen, die zowel op de grond als in de lucht te zien zijn, zijn van de beide varianten van de Joint Strike Fighter modellen op ware grootte aanwezig.

De F-16 is bij de luchtmacht in dienst sedert 1979, de afgelopen jaren is het gevechtstoestel in het kader van het Midlife Update-moderniseringsprogramma uitgebreid gemoderniseerd. Volgens de plannen dient het toestel vanaf 2010 te worden vervangen. Het vervangingsproject is hiertoe inmiddels opgestart met de bovenstaande vliegtuigen als belangrijkste kandidaat. Naast deze vliegtuigen zijn ook een gemoderniseerde F-16 en de F/A-18E/F in de race. Van de Joint Strike Fighter zijn twee varianten in Leeuwarden te zien, de Boeing X-32 en de Lockheed Martin X-35. De Amerikaanse strijdkrachten zullen naar verwachting dit najaar kiezen voor een van beide toestellen. Op de foto wordt het uit hout en kunststof gemaakte model op ware grootte van de Boeing X-32 uit de verpakking getakeld. (foto: L. Ynema, Kielstra Kraanverhuur)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie