Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgacom brengt de e-handtekening binnen ieders bereik

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Belgacom
Zoek soortgelijke berichten
Belgacom

6 Juli 2000

Belgacom brengt de elektronische handtekening binnen ieders bereik

Naar aanleiding van de parlementaire goedkeuring van de wet op de elektronische handtekening (goedgekeurd op 14 juni) lanceert Belgacom E-Trust(TM), productlijn van de afdeling Application & Information Service, in de loop van de maand juli zijn nieuwe digitale certificaten.
Deze certificaten beantwoorden aan de criteria van de nieuwe wet en zijn in overeenstemming met de Europese richtlijn (1999/93/EC) betreffende de elektronische handtekening. Zij zijn strikt vertrouwelijk en erkennen het verband tussen de identiteit van een persoon en de cryptografische sleutels die hij gebruikt voor de ondertekening.

Belgacom E-Trust(TM) biedt reeds een aantal klassieke producten aan op het gebied van beveiliging van elektronische informatie (bijvoorbeeld op het gebied van vertrouwelijkheid, handtekening, verlening van authenticiteit en beveiligde toegang tot e-mails of tot het web).

Met het oog op de gelijkschakeling van de elektronische en traditionele handtekening lanceert Belgacom E-Trust(TM) vandaag een dienst voor tijdelijke waarmerking (of elektronische « notarisatie ») meer bepaald: Belgacom E-Trust(TM) Trusted Seal(TM), een onmisbare schakel in de nieuwe wetgeving om de duurzaamheid van elektronische handtekeningen te kunnen waarborgen.

Belgacom E-Trust(TM) beschikt over meerdere jaren ervaring op gebied van beveiliging van elektronische informatie en digitale certificatie in het bijzonder. Al sinds 1998 staat Belgacom E-Trust(TM) bekend als Belgische certificatie-authoriteit met een volledig uitgebouwde infrastructuur voor de productie van certificaten. Een aantal belangrijke referenties:

* Carenet, netwerk tussen de Belgische ziekenhuizen en mutualiteiten, dat binnen afzienbare tijd aan 80.000 personen, gebruik makend van de derde-betalersregeling, de mogelijkheid zal bieden een digitaal certificaat te gebruiken.
* De Franstalige orde van de 3.500 advocaten van de Balie van Brussel

* Proximus en zijn verkooppunten

* APRA, herverzekeringsgroep

* Dimona (onmiddellijke aangifte van de verplichte aanwervingsverklaring onder gewaarborgd elektronisch formaat in 3 sectoren).

Dergelijke digitale certificaten zijn verenigbaar met het project van de elektronische identiteitskaart die elke burger in de toekomst zal kunnen gebruiken als basishulpmiddel voor zijn elektronische handtekening.
Voor bijkomende inlichtingen :
Info@e-trust.be of op nummer 0800 22150

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie