Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief burgemeester Den Haag aan Eerste Kamer

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-06: Brief burgemeester Deetman aan Eerste Kamer pag.nr.=7533

Volgende week wordt het wetsvoorstel Herindeling Den Haag en omgeving behandeld in de Eerste Kamer. Burgemeester Deetman heeft in verband hiermee een brief gestuurd naar de leden van de Eerste Kamer.

In de brief benadrukt de burgemeester het belang van de herindeling voor Den Haag en de effecten van de herindeling op de toekomst van Haaglanden en van de Randstad. Deetman: "Voor Den Haag gaat het om stabilisatie van de huidige omvang en positie met een gunstig toekomstperspectief versus verder afglijden naar een middelgrote, financieel en sociaal-economisch verzwakte gemeente".

Volgens de burgemeester zal de gebiedsuitbreiding van Den Haag en de gelijktijdige fusie van een aantal gemeenten leiden tot vernieuwing en verbetering van de bestuurlijke verhoudingen in het stedelijk hart van Haaglanden.

Bijgaand ter informatie deze brief van de burgemeester (klik hier). Als u de bijlagen wilt ontvangen waarnaar in de brief verwezen wordt, dan kunt u deze per e-mail of per post ontvangen of ophalen op het stadhuis. Ook kunt u deze bijlagen hier op internet vinden: Reactie van Den Haag op brief van randgemeenten aan Eerste Kamer en Notitie Regie en Ruimte voor Den Haag.

6 juli 2001

last update: 6 juli 2001 ;pag.: 7533; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie