Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Medaille-uitreiking UNFICYP militairen

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Medaille-uitreiking UNFICYP militairen

04-07-2001

Honderd militairen die in de periode van begin december 2000 tot en met mei van dit jaar een bijdrage hebben geleverd aan UNFICYP (United Nations Forces in Cyprus) ontvangen vrijdag 6 juli as. de Nederlandse Herinneringsmedaille VN Vredesoperaties. Met het uitreiken van de herinneringsmedaille in Hotel en Congrescentrum De Reehorst in Ede wordt een periode van drie jaar Nederlandse aanwezigheid op Cyprus afgesloten.

De laatste Nederlandse compagnie die een bijdrage heeft geleverd aan de VN-vredesmissie in Cyprus bestond uit honderd militairen van 12 Pantserluchtdoelartilleriebatterij uit Ede en 42 Tankbataljon uit Havelte. Beide eenheden maken deel uit van 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Als dank voor de steun die het thuisfront aan de uitgezonden militairen heeft gegeven ontvangen de belangrijkste relaties van de militairen een zilveren roosje en de kinderen een kindermedaillon. Eind mei ontving de Nederlandse contingentscommandant uit handen van de Nepalese UNFICYP-commandant, generaal-majoor Rana, een tevredenheidsbetuiging voor de gehele Nederlandse inzet in de afgelopen drie jaar.

Bij de ceremonie in Ede zijn onder meer de Plaatsvervangend Chef Defensie Staf, luitenant-generaal Godderij en de Bevelhebber der Landstrijdkrachten, generaal-majoor Van Baal aanwezig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie