Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie tegen reorganisatieplannen AKZO

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten:actie tegen reorganisatieplannen AKZO

FNV Bondgenoten: onderzoek naar en actie tegen reorganisatieplannen AKZO

Op 6 september om 14:00 uur wordt de locatie Hengelo van chemieconcern Akzo-Nobel het decor van een protestactie. De acties zijn gericht tegen de aangekondigde sluiting van de specialtyfabriek Zout in Hengelo, onderdeel van d e businessunit Zout. Daardoor komen 200 arbeidsplaatsen op de tocht te staan. Ondertussen gaat FNV Bondgenoten samen met de groepsondernemingsraad (GOR) een extern onderzoek instellen naar de plannen van de directie van de businessunit.

Tot het onderzoek en de actie is besloten tijdens een eerder vandaag gehouden ledenvergadering bij de getroffen vestiging in Hengelo. Komende dinsdag 10 juli wordt ook op de locatie Amersfoort van de businessunit een ledenvergadering gehouden. In Amersfoort worden ook 50 arbeidsplaatsen bedreigd door de reorganisatie. Het is de bedoeling 6 september alle werknemers van de twee locaties .dus niet alleen de vakbondsleden - aan de acties deel gaan nemen.

Volgens FNV Bondgenotenbestuurder Ben Roodhuizen bestaat er boosheid en frustratie onder de personeelsleden. Dat resulteerde eerder deze week al in spontane, ongeorganiseerde acties in het centrum van Hengelo. Ook tijdens de vandaag gehouden ledenvergadering kwam onvrede naar boven.
De raad van bestuur van Akzo heeft zich overigens nog niet uitgesproken over de voorgenomen reorganisatie. Naar verluid staat het onderwerp komende maandag op de agenda.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie