Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vegro verhuist naar Boekelermeer (Alkmaar)

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar* Vegro verhuist van Huiswaard/Overstad naar Boekelermeer 6 juli 2001

Vegro verhuist van Huiswaard/Overstad naar Boekelermeer

Het college van B&W is een ruiltransactie met Vegro, groothandel in verwarming en sanitair, aangegaan. De gemeente koopt de percelen van Vegro met opstallen op Huiswaard/Overstad (32.375 m2) en verkoopt aan de groothandel ongeveer 70.000 m2 grond op het bedrijventerrein Boekelermeer Zuid 2, dat versneld wordt ontwikkeld. Het gebouw van Vegro aan de Vondelstraat is niet bij de deal betrokken. Burgemeester en wethouders zullen een voorstel doen aan de gemeenteraad over deze genaamde "package deal". Als de bouwaanvraag in het najaar wordt ingediend kan Vegro volgens de huidige planning in de loop van 2002 gaan bouwen.

De heer Derijks, algemeen directeur van Vegro motiveert de keuze voor vestiging op de Boekelermeer als volgt: "Wij zijn een van oorsprong Alkmaars bedrijf en het bedrijfsvestigingsklimaat bevalt ons hier heel goed. Vanuit Alkmaar is de distributie naar onze regionale distributiecentra uitstekend en bovendien heerst hier een goed arbeidsmoreel, dat de basis vormt voor onze bedrijfscultuur en dienstverlening naar klanten." Wethouder grondzaken, de heer Van Vliet is ook zeer tevreden over de transactie: "Voor Alkmaar is het heel belangrijk een gerenommeerd Alkmaars bedrijf als Vegro te kunnen behouden. Bovendien biedt dit veel perspectief voor de gewenste ontwikkelingen op Huiswaard/Overstad". In de structuurvisie binnenstad is het streven vastgelegd om Huiswaard/Overstad meer bij de binnenstad te betrekken door een diversiteit van functies (met name de functies wonen en werken).

Met deze deal is de grond die versneld wordt uitgegeven op het nieuwe bedrijventerrein benut. In de Boekelermeer Zuid 2 is nog grond beschikbaar, waar veel belangstelling voor is van mogelijke vestigingskandidaten.

06/07/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie