Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start tweede helft Stadshagen Zwolle

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Start tweede helft van Stadshagen
versnelling door parallelle Datum uitgave: 06-07-2001 ontwikkeling van buurten

Onderwerp :Stadshagen

Wethouders Baarsma en Penterman hebben donderdag 5 juli jl. een raam-overeenkomst gesloten met Rabo Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling voor de bouw van ongeveer 550 woningen in de tweede helft van Stadshagen. De ontwikkelingen van deze woningen lopen parallel met de ontwikkeling van enkele andere buurten in Stadshagen. Hiermee realiseert de gemeente Zwolle een versnelling van de realisatie van Stadshagen.

De ondertekening van de raamovereenkomst door de wethouders Baarsma en Penterman betrof de grondoverdracht voor de ontwikkeling van ongeveer 550 woningen door Rabo Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling. Het is de bedoeling dat in de wijk Frankhuis (vierde fase) in deelplan 4.11 60 goedkope, 93 middendure en 66 dure eengezinswoningen gerealiseerd. In het deelplan 4.12b gaat het om 29 goedkope, 70 middendure en 42 dure eengezinswoningen. De overige 190 woningen krijgen een plek in de wijk Werkeren, de derde fase van Stadshagen. In Frankhuis worden door Rabo Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling 10 vrije kavels gerealiseerd en in Werkeren 25. Deze aantallen staan in de concept-projectovereenkomst die wethouder Penterman tijdens de ondertekening heeft uitgereikt. Over de exacte aantallen en de prijzen wordt nog onderhandeld. In september ondertekenen de gemeente, Rabo Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling de definitieve projectovereenkomst. De bouw kan begin januari 2003 beginnen.

Parallelle ontwikkeling
De gemeente is daarnaast bezig met onderhandelingen over de ontwikkeling van het deelplan 4.10 met woningcorporatie SWZ en de Ontwikkelingscombinatie Stadshagen. Het is de verwachting dat voor deze buurt de projectovereenkomsten na de zomer worden ondertekend. De gemeente wil in deelplan 4.10 van de wijk Frankhuis 577 woningen realiseren. Door de ontwikkeling van meerdere buurten parallel te laten verlopen, realiseert de gemeente een versnelling van de woningbouwproductie, zodat Stadshagen volgens planning klaar is in 2006.

Bron: Afdeling Communicatie Datum van 06-07-2001 tot 05-08-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie