Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intriges ontslag portefeuillehouder Geuzenveld-Slotermeer

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


INTRIGES ROND ONTSLAG ANK STREUER ALS PORTEFEUILLEHOUDER VAN GEUZENVELD-SLOTERMEER

Amsterdam, 6 juli 2001.

De huidige crisis binnen de PvdA in het Stadsdeel Geuzenveld Slotermeer is beslist niet te wijten aan een persoonlijk conflict maar uit onvrede over het bestuur en beleid van deze partij. Portefeuillehouder Ank Streuer heeft dit tijdens de laatste raadsvergadering in antwoord op de ingediende motie van wantrouwen verklaard. In een uitgebreid betoog, dat tijdens de raadsvergadering werd rondgedeeld, gaf zij aan wat de werkelijke reden is. Het persbericht dat door de afdeling voorlichting van het Stadsdeel is uitgegeven geeft de suggestie dat Ank Streuer geen enkele reactie heeft gegeven op deze motie en geeft dus een verkeerde voorstelling van zaken.

Ank Streuer verwijt de PvdA arrogantie, zelfingenomenheid en machtspolitiek. Zeker voor wat betreft Parkstad is gebleken dat de woorden en daden van het college en met name de PvdA niet eensluidend zijn. Alle kritiek over interne communicatie en openheid en oprechtheid binnen het bestuur werd Ank Streuer niet in dank afgenomen. In een schrijven aan Miep van Diggelen uitte Ank Streuer al in april haar bezwaren en gaf gelijktijdig te kennen dat zij een voor een volgende bestuursperiode bedankte, waarna Miep van Digggelen besloot dat zij samen niet meer door een deur konden tenzij de woorden zouden worden teruggenomen. Ank Streuer vond echter dat de waarheid wel eens boven tafel mocht komen en weigerde dit, omdat middels een onderzoek van Cap Gemini al gebleken was dat er complotten tegen haar functioneren gesmeed werden. Drie bemiddelingsgesprekken van Walter Etty mochten niet baten en de fractie trachtte Ank te bewegen om zelf ontslag te nemen. Zelfs pogingen om haar op andere manieren te overreden weerhielden Ank Streuer echter niet en Walter Etty raadde haar aan om geen genoegen te nemen met ontslag op basis van onverenigbaarheid van karakters.

Miep van Diggelen onthield zich tijdens de raadsvergadering van commentaar, alsof het iemand anders betrof. Veel raadsleden waren het niet eens met de vreemde gang van zaken en NIVO diende met instemming van LSG zelfs een motie van afkeuring in tegen Miep van Diggelen.

Nu de deelraad zonder portefeuillegouder Welzijn/Onderwijs zit heeft het college de VVD wijkwethouder Cor van Laarhoven(die met het ontslag van Ank Streuer instemde)met de portefeuille belast. Geen van de raadsleden was blij met de motie van de PvdA om Ank Streuer gedwongen ontslag te laten nemen maar enkelen gingen overstag toen zijn vreesden dat de continuïteit van de coalitie in gevaar kwam. Die mogelijkheid zat er in, want wanneer de motie het niet zou halen, had Miep van Diggelen waarschijnlijk zelf het veld moeten ruimen.

Zodoende werd met een stem verschil toch ingestemd met de motie, ondanks dat alle raadsleden het er over eens waren dat Ank Streuer haar portefeuille naar volle tevredenheid beheerde.

R.M. van Schaik
Troelstralaan 76
1067 MZ Amsterdam
06-53193132

Bijlage: Toelichting Ank Streuer 3/7/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie