Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe bewoners in bamboebos Beekse Bergen (rectificatie)

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

!!!!! LET OP RETIFICATIE VAN EERDER PERSBERICHT!!!!!!

Persbericht d.d. 6 juli 2001
NIEUWE BEWONERS IN AZIATISCH BAMBOEBOS
rode panda's in nieuwe klimboom, otters duiken onder, gibbons 'zingen' territorium in

Drie nieuwe diersoorten verkennen vandaag hun nieuwe verblijven in het Azië-gebied van Safari Beekse Bergen. Tevens is de tweede fase van het vernieuwde gebied vanaf aankomende zaterdag voor publiek open. In het Aziatische bamboebos leven rode panda's, witwanggibbons en kleinklauw-otters. De rode panda's komen uit Helsinki en zullen bij aankomst meteen hun nieuwe klimboom gaan verkennen. De dieren zijn immers echte klimmers. Kleinklauw-otters zijn de kleinste otters ter wereld. In hun nieuwe verblijf hebben zij ongetwijfeld interesse in hun waterbassin. Tenslotte verkennen de witwanggibbons hun verblijf. Deze slinger-apen bakenen het territorium af door hun kenmerkende gezang te laten horen. In de loop van volgende week kunnen ook ruim veertig Rhesusapen kennis maken met hun nieuwe verblijf. Tenslotte zullen in augustus ook nog Maleise beren te zien zijn in het Aziatische bamboebos dat onderdeel uit maakt van de Wandelsafari.

In het nieuwe Azië-gebied wandelt de bezoeker door een glooiend landschap dat veel begroeiing uit de Oosterse streken, zoals bamboe, heeft. Langs de spannende wandelroute zijn veel verschillende Aziatische diersoorten te ontdekken. Bijvoorbeeld de witwanggibbon die beschikt over zeer lange armen waarmee hij zich slingerend kan voortbewegen. Met deze diersoort tracht Safari Beekse Bergen tevens te fokken in het kader van het E.E.P. (European Endangered species Program). De kleinklauw-otter is de kleinste ottersoort ter wereld. Het dier beschikt over handvormige voorpoten met korte zwemvliezen. De voorpoten zijn erg gevoelig zodat ze ook in troebel water hun eten kunnen zoeken. De otters komen voor in Zuid-Oost Azië waar ze vooral in zoetwatergebieden en mangrovemoerassen voorkomen. Jacht en de verkleining van hun leefgebied zijn de grootste bedreiging voor deze diersoort. Vervolgens ontdekt de bezoeker een groot uitzichtpunt. Hier heeft men een goed zicht op de Aziatische vlaktes met Vietnamese sikaherten, Pater Davidsherten, kropgazellen en kamelen.

Tenslotte ontmoet de bezoeker de rode panda's. Deze diersoort is familie van de bekende reuzenpanda, maar is een stuk kleiner en rood van kleur. Het is een schemerdier dat actief is in vroege uren van de ochtend en avond. Het is een goede klimmer en hij brengt veel van zijn tijd door in bomen. De behaarde voetzolen zorgen ervoor dat hij niet uitglijdt en beschermen hem bovendien tegen de kou. Rode panda's komen onder andere voor in Nepal, Tibet en China. Met deze diersoort tracht Safari Beekse Bergen tevens te gaan fokken in het kader van het E.E.P.


_____
De verschillende dieren zullen vanochtend rond 10.00 uur naar buiten gaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goof Lukken, Marketing & Communicatie-manager Safari Beekse Bergen 013-5401116/06-53433868

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie