Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Groningen gaat zwemmers op verboden gebied beboeten

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-07-2001
Zwemverbod bij bruggen Reitdiep, van Starkenborghkanaal Vrijdag 6 juli 2001

Boetes bedragen 90 gulden

Om een halt toe te roepen aan de overlast die met name op warme zomerdag ontstaan van jongeren die zwemmen bij bruggen en er vanaf afspringen in het Reitdiep en het van Starkenborghkanaal start de politie samen met de provincie een project. Het project behelst dat bij acht bruggen en twee sluizen door de provincie borden worden geplaatst en het verboden is om binnen een straal van 50 meter van de brug of sluis te zwemmen. De politie houdt toezicht en kan voor overtredingen een boete uitschrijven van 90 gulden. Het verbod gaat dit weekeinde in.

Scheepvaartverkeer, zowel recreatie- als beroepsvaart en brugwachters ondervinden hinder van het feit dat de jeugd vlak voor schepen van de brug springt of eraan blijft hangen en er op het laatste moment afspringt. Met name voor brugwachter is dit een probleem omdat zij dit niet altijd zien omdat zij van kilometers afstand de brug bedienen. Ook voor de zwemmers levert het springen en aan schepen gaan hangen de nodige risicos op. De politie heeft de afgelopen tijd waarschuwend opgetreden maar dit had niet het gewenste effect.

Het gaat om de vaarwegen, Reitdiep en het Starkenborghkanaal, en de bruggen bij Zuidhorn, Aduard, Wierumerschouw, Wetsinge, Garnwerd, Roodehaan, Elektra en Zoutkamp.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie