Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Zalm heropent 10-jarige staatslening

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: MINISTER ZALM HEROPENT 10-JARIGE STAATSLENINGPersberichtnr.


01/204


Den Haag

6 juli 2001

MINISTER ZALM HEROPENT 10-JARIGE Staatslening

Overeenkomstig de emissiekalender voor het derde kwartaal zal aanstaande dinsdag, 10 juli, de uitgifte van de vierde tranche van de 5% lening 2001 per 15 juli 2011 plaatsvinden. De storting is op vrijdag 13 juli 2001 en de aflossing vindt plaats op 15 juli 2011.

De uitgifte vindt plaats op MTS Amsterdam volgens het toonbanksysteem via de Primary Dealers voor Nederlandse staatsleningen. MTS Amsterdam is het elektronisch handelsplatform voor Nederlandse staatsleningen. De Primary Dealers staan vermeld op de website van het Agentschap: www.dutchstate.nl alsmede op Reuters DSTAMENU, Bloomberg DSTA en Bridge 2981.

De eerste koers van uitgifte wordt bekendgemaakt op dinsdag 10 juli 2001 om 10.00 uur en kan daarna doorlopend worden aangepast. Het streefbedrag van deze emissie is 2 à 2,5 miljard euro en komt bij het reeds uitstaande volume van 7 miljard euro. Door middel van vervolguitgiften wordt beoogd het uitstaande bedrag tenminste naar 10 miljard euro te brengen. Indien en voor zover nog geen 10 miljard euro uitstaat, zal de liquiditeit worden gegarandeerd door een repo-faciliteit die ter beschikking staat van Primary Dealers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie