Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mishandelaar zelf mishandeld in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.25 uur
Mishandelingen

AMERSFOORT De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een 36-jarige inwoner van Soest aan wegens mishandeling. Agenten troffen de man bij de Brouwerstunnel aan, waar hij zelf door drie jongeren was mishandeld.

Kort voor middernacht ging de politie naar aanleiding van een melding poolshoogte nemen bij de Brouwerstunnel. In de berm lag de 36-jarige man. Getuigen hadden gezien dat deze man door drie jongeren was geslagen en geschopt. Op hun roepen stopte de mishandeling en gingen de daders er vandoor. Ambulance-personeel constateerde dat de verwondingen niet zo ernstig waren dat opname in een ziekenhuis nodig was.

Het bleek echter dat op dat moment een 29-jarige Amersfoortse op het politiebureau aangifte deed van mishandeling door de 36-jarige man. De man zou de vrouw zonder aanleiding in de Brouwerstunnel hebben mishandeld met een kettingslot. Hierop is de man aangehouden en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hoofdwond na aanrijding

AMERSFOORT Een 47-jarige inwoner van Amersfoort raakte donderdagmiddag gewond na een aanrijding.

De aanrijding ontstond toen een 25-jarige automobilist uit Amersfoort omstreeks vier uur op de Van Randwijcklaan links af wilde slaan. Uit tegengestelde richting kwam de 47-jarige plaatsgenoot in zijn auto aanrijden. De 25-jarige gaf hem geen voorrang, waardoor de autos botsten. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Gezien de agenten vermoedden dat de 47-jarige man alcohol had gedronken, werd hem in het ziekenhuis een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat de man vermoedelijk te veel had gedronken. Omdat de man niet mee kon naar het bureau voor een alcoholtest, is in het ziekenhuis bloed afgenomen om het alcoholpromillage vast te stellen.

Beide autos raakten door de aanrijding beschadigd.

Snelheidscontrole

LEUSDEN Agenten hielden donderdagavond een snelheidscontrole op de Groene Zoom. Tussen negen en tien uur werd de snelheid van 84 voertuigen gecontroleerd. Zeven reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 92 km/u. Verder reed één bestuurder zonder rijbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie