Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak rechtbank: Clopidogrel vergoed voor patienten

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SANOFI-SYNTHELABO

Hoger Beroep: clopidogrel (Plavix(r)) uitbreiding vergoeding

Uitspraak in Hoger Beroep:
Clopidogrel (Plavix(r)) nu vergoed voor alle patiënten die niet met aspirine behandeld kunnen worden

Maassluis, 6 juli 2001. Het Gerechtshof in Den Haag heeft gisteren bepaald dat clopidogrel (Plavix(r)) nu vergoed wordt voor alle patiënten die niet met aspirine behandeld kunnen worden.

Sanofi-Synthelabo en Bristol-Myers Squibb, de producenten van het geneesmiddel, waren in Hoger Beroep gegaan tegen een eerdere beslissing, waarin bepaald was dat clopidogrel vergoed werd voor slechts een beperkte groep patiënten.

De uitspraak in het Hoger Beroep betekent, dat alle patiënten die niet met aspirine behandeld kunnen worden, om welke reden dan ook, clopidogrel met onmiddellijke ingang vergoed krijgen.

Clopidogrel is geregistreerd voor en kan worden voorgeschreven aan alle patiënten die (recent) een hartinfarct of herseninfarct hebben doorgemaakt of lijden aan vernauwingen van de beenvaten. Het middel dient om nieuwe atherotrombotische complicaties in de vorm van een hartinfarct, herseninfarct of sterfte aan de gevolgen van vaatlijden te voorkomen.

De uitspraak in het Hoger Beroep van vandaag, is van groot belang voor patiënten met een verhoogd risico op een beroerte of hartinfarct die niet met aspirine behandeld kunnen worden. Voor deze groep van patiënten geldt, dat zij een relatieve risico reductie kunnen verwachten van serieuze levensbedreigende atherotrombotische complicaties met 30%, als zij in plaats van geen behandeling, Plavix(r) krijgen toegediend.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie