Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: Cokelijk opgerold

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Cokelijn opgerold
6-7-2001. De recherche van bureau Flierbosdreef heeft zeven arrestaties verricht in een onderzoek naar een cocaïnelijn tussen Curaçao en Amsterdam. Zes personen, waaronder de twee hoofdverdachten, zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De cocaïnelijn was een drugsmokkeltraject waarbij zogenaamde bolletjesslikkers werden ingezet. De gearresteerde slikkers zijn vrij jong en deden het koerierswerk om aan geld te komen. Eén koeriersdienst leverde rond de 5.000 gulden op. Ze vervoerden gemiddeld 70 bolletjes cocaïne per keer (± 350 gram coke; ingeslikte bolletjes die knappen kunnen fatale gevolgen hebben).

Meer lezen...Gijzeling Surinameplein
6-7-2001. De Centrale Recherche heeft donderdag twee mannen aangehouden in verband met wederrechtelijke vrijheidsberoving. Ze worden ervan verdacht een 39-jarige man te hebben gegijzeld in een woning aan het Surinameplein in Amsterdam-West. De gegijzelde wist te ontsnappen en bleef ongedeerd. De twee verdachten zijn kort daarop elders in de stad aangehouden door leden van het arrestatieteam. De twee verdachten, 21 en 25 jaar oud, zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam.

Zowel de verdachten als het slachtoffer zijn van Russische origine. Uit onderzoek tot nu toe komt naar voren dat de twee verdachten op woensdagavond rond acht uur de woning aan het Surinameplein binnendrongen. Ze bedreigden de daar aanwezige 39-jarige man met een vuurwapen en knevelden hem. Ze eisten enige tienduizenden guldens om de gijzeling ongedaan te maken.

Het betrof geen overval. De mannen gaven te kennen het geëiste geld van het slachtoffer tegoed te hebben. Toen ze in de gaten kregen dat de geknevelde man niet de juiste persoon was, maakten ze hem weer los. De gijzeling werd echter niet beëindigd. Het slachtoffer mocht de woning niet verlaten.

De recherche kreeg donderdagochtend informatie over de aan de gang zijnde gijzeling en startte onmiddellijk een team rechercheurs op. Rond negen uur kwam er een plotselinge kentering in de zaak. De gegijzelde man zag zijn kans schoon toen zijn belagers in slaap waren gevallen. Hij rende in zijn onderbroek het pand uit en meldde zich direct bij het politiebureau aan het Surinameplein. Kort daarna verlieten de verdachten de woning en stapten op de tram. Ze werden gevolgd en in stadsdeel De Baarsjes aangehouden door leden van het arrestatieteam. Een van de verdachten had een vuurwapen bij zich. Bij het tweetal zijn ook uit de woning afkomstige spullen in beslag genomen.

In het belang van het onderzoek kan over de verdere achtergronden van de gijzeling op dit moment niet meer informatie worden verstrekt.Overval Waterlandplein
6-7-2001. Donderdagochtend is een gewapende overval gepleegd op een bodemprijzenwinkel aan het Waterlandplein. Twee gemaskerde mannen bedreigden de twee medewerksters met vuurwapens en maakten een paar honderd gulden buit. De bedreigde werkneemsters bleven ongedeerd.Motorrijders in problemen
6-7-2001. Gisteravond is een 28-jarige motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding op de Kamperfoelieweg. Een kerende automobiliste (37) zag de motorrijder niet aankomen. Deze liep diverse verwondingen aan zijn benen en schouder op. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Roemer Visscherstraat
Op de Roemer Visscherstraat botste een 32-jarige motorrijder tijdens een zwenking op een betonnen rand. Hij kwam ten val en liep diverse verwondingen op. De Amsterdammer is met onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen.Agressieve winkeldief
6-7-2001. Personeel van een supermarkt in de Transvaalbuurt kreeg gisteravond met een agressieve winkeldief te maken. De betrapte man spoot drie medewerkers traangas in het gezicht en wist te ontkomen.

De klant had in de zaak zijn weekendtas gevuld met allerlei spullen. Hij passeerde de kassa zonder te betalen en werd bij de uitgang tegengehouden door winkelpersoneel. Hierop spoot hij met traangas. Toen ander personeel de schuifdeuren dichthielden om het vertrek van de winkeldief te beletten, paste de winkeldief ander geweld toe. Hij beukte met een winkelwagentje zo hard tegen de deuren dat deze ontzetten. De verdachte zag kans te ontkomen. Hij werd nog wel achtervolgd, maar dat liep op niets uit. De tas met gestolen spullen bleef achter.Fietser aangereden
6-7-2001. Op de Beneluxbaan in Amstelveen is donderdag tijdens de avondspits een 29-jarige fietser ernstig gewond geraakt. De vrouw reed op het fietspad, aan de voor haar verkeerde kant van de weg, en stak een afrit van de Beneluxbaan over. Daar werd ze geschept door een auto. De fietser werd een paar meter meegesleurd en liep hoofdletsel op. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en werd daar opgenomen.Wapens in beslag
6-7-2001. Donderdagavond heeft de politie in de Bos en Lommerbuurt een 40-jarige man aangehouden in verband met bedreiging en illegaal wapenbezit. Er is beslag gelegd op een windbuks, drie verboden gaspistolen en bijbehorende munitie. De man was uitgescholden door een overbuurman en had deze daarna met een van de wapens bedreigd. De politie rukte direct uit en ging tot arrestatie over. In de woning van de verdachte is het wapentuig in beslag genomen.Burgers pakken fietsendief
6-7-2001. Een 21-jarige Amsterdammer is gistermiddag in de Montelbaanstraat opgetreden tegen een fietsendief. De verdachte had het op meerdere rijwielen voorzien. Hij werd op zijn gedrag aangesproken, maar pikte dat niet. Hij haalde uit met een fietsketting en raakte de Amsterdammer op zijn hand. Een tweede uithaal met de ketting wist de man te ontwijken. De verdachte fietsendief kon met behulp van meerdere omstanders worden aangehouden. Hij is door het publiek bij een politiebureau afgeleverd. De verdachte weigert tot nu toe zijn identiteit prijs te geven. Hij is ingesloten voor diefstal met geweldpleging.Zware mishandeling
6-7-2001. Donderdagochtend is bij een medisch centrum een 32-jarige man aangehouden in verband met zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een verpleegkundige te hebben gemolesteerd. Het 33-jarige slachtoffer liep onder andere een op drie plaatsen gebroken arm en een gescheurde spier op. De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.

De verdachte, een man die soms psychotische aanvallen heeft, had al eerder problemen in het medisch centrum veroorzaakt en was daarom de toegang ontzegd. Gisteren passeerde hij kennelijk ongemerkt de portier. Binnen eiste hij medicijnen en ontstak in woede toen hij die niet kreeg. Hij sloeg eerst op een vrouwelijke verpleegkundige in. Deze kon zich gelukkig snel uit de voeten maken. Vervolgens richtte het geweld zich op de 33-jarige verpleegkundige. Hij moest klappen incasseren en werd door de lucht gegooid. De verdachte werd aangehouden door de gealarmeerde politie.


Hennepplantage Werengouw
6-7-2001. In de Werengouwbuurt in Amsterdam-Noord zijn gistermiddag twee hennepplantages ontmanteld. De politie stuitte op de plantages na klachten over stankoverlast. De ruim 400 hennepplanten waren zo goed als oogstrijp. De kweekapparatuur - groeilampen, ventilatoren en filters - zijn ook geconfisqueerd. De hennepplanten worden vernietigd. Het onderzoek naar de kweker is nog gaande.Aanpak drugsoverlast
6-7-2001. In het centrum surveillerend politiepersoneel is donderdag verschillende keren opgetreden tegen diverse soorten van overlast, waaronder drugsoverlast. Dit leidde tot het uitreiken van 26 dijkverboden. Betrokkenen moesten voor een periode van acht uur de buurt uit. Twee mannen hielden zich niet aan de dijkverboden en zijn aangehouden. Daarnaast is 19 keer proces-verbaal opgemaakt voor wildplassen, slapen op de openbare weg, openlijk drugsgebruik, overtreding van het messenverbod, de verkoop van nepdrugs en het opgeven van valse namen.

In de Spuistraat werd een 27-jarige vrouw gearresteerd op verdenking van dealerschap. Er zijn bij haar 250 methadontabletten in beslag genomen.


Hallucinaties na drugsmix
6-7-2001. In Amsterdam-Noord raakte gisteravond een 20-jarige vrouw onwel. Ze had last van hevige hallucinaties. De oorzaak was het gebruik van een combinatie aan verdovende middelen. Ze bleek xtc, paddos en cannabis te hebben gebruikt en werd ter observatie naar een ziekenhuis overgebracht.Dierenleed?
6-7-2001. Donderdagochtend trof de politie een eenzame zwartwitte cocker spaniël aan op het Nassauplein. De hond was vastgebonden aan een bank van het straatmeubilair. Of zijn baas op vakantie is, is niet duidelijk. Het dier is ondergebracht op een opvangadres.

Wallengebied
s Middags zetten agenten in het Wallengebied een zoekactie op touw naar een verdwenen hondje. Toen zijn 32-jarige bazin even in een etalage keek, ging de hond er vandoor. Gelukkig wist de politie viervoeter en baasje weer te herenigen.Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Korps sponsort rijbewijs
28-6-2001. Het bezit van het autorijbewijs (rijbewijs B) is een eis om als aspirant te kunnen worden aangesteld. De aspirant die nog niet over het rijbewijs B beschikt, moet dit binnen twee jaar na aanstelling hebben gehaald. Om de aspirant in deze les- en examenkosten tegemoet te komen, biedt de politie Amsterdam-Amstelland een tegemoetkoming in de les- en examenkosten van maximaal f 1.500 per jaar. Deze tegemoetkoming wordt ook verstrekt voor het behalen van het rijbewijs A (motorrijbewijs). Lees meer over arbeidsvoorwaarden bij de politie Amsterdam-Amstelland Paard te water
5-7-2001. Op de Machineweg in Amstelveen is woensdagavond een paard te water geraakt. Het dier zat muurvast in de prut en kon aanvankelijk niet op de kant worden getrokken. Met de hulp van vier agenten lukte dat wel. Het paard bleek ongedeerd en had alleen een wasbeurt nodig. De viervoeter had eerst zijn berijdster afgeworpen en was vervolgens in de sloot gesprongen. De amazone bleef ook ongedeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie