Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intentieverklaring voor voormalig gasfabrieksterrein Boskoop

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

Intentieverklaring sanering en bouw voormalig gasfabrieksterrein Boskoop

6-07-2001

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Boskoop en de provincie Zuid-Holland

Intentieverklaring sanering en bouw voormalig gasfabrieksterrein Boskoop

De wethouder van de gemeente Boskoop, de heer A. J. van der Kolk , de heer J.E.J. Verbunt van de provincie Zuid-Holland en de directeur van HBG Vastgoed bv, de heer ing. A. van der Heijden ondertekenen op dinsdag 10 juli aanstaande om 16.00 uur, op het gemeentehuis in Boskoop een intentieverklaring. In deze intentieverklaring komen de partijen overeen gezamenlijk de haalbaarheid van bodemsanering en woningbouw aan de Zuidkade in Boskoop te onderzoeken.

In het kader van het provinciale programma "herontwikkeling gasfabrieksterreinen", moet het terrein van de voormalige gasfabriek gesaneerd worden. Zowel de gemeente als de provincie Zuid-Holland zijn voorstander van sanering en woningbouw op dit terrein.

De verontreinigde grond is een milieuprobleem. In het kader van het nieuwe beleid ten aanzien van sanering voormalige gasfabrieksterreinen wordt sanering gekoppeld aan nieuwe ontwikkelingen op deze locaties. Hiervoor wordt door het Rijk geld beschikbaar gesteld. De gemeente Boskoop heeft aan de provincie verzocht woningbouw op het gasfabrieksterrein toe te staan. Dit is in de herziening van het streekplan opgenomen. In de vorm van een publiek-private samenwerking wordt met deze intentieverklaring woningbouw voorgesteld na sanering van de vervuilde grond.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie