Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo: Mishandeling Roermond

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 6-07-2001
Mediaberichten 6 juli 14.00 uur

Roermond mishandeling

ROERMOND De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 21-jarige man uit Roermond (geboren in Sri Lanka) die zegt donderdagavond met een mes te zijn gestoken door een onbekende. Het slachtoffer werd in zijn kamer aan de Koniging Regentesselaan aangesproken door de onbekende man die hem vroeg wat zijn geloof was: moslim of christen. Toen de man antwoordde dat hij christen was kreeg hij te horen dat dat niet goed was omdat er in het huis allemaal Marokkanen wonen. Waarop de onbekende man vertrok. Even later kwam hij echter terug en toen de 21-jarige de deur opende, werd hij aangevallen en daarbij geschopt, geslagen en met een mes gestoken. Toen een andere bewoner naar de kamer kwam, vertrok de aanvaller. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en daar aan zijn verwondingen behandeld, waarna hij de gewaarschuwde politie zijn verhaal deed.

Herten hennepplanten in beslag genomen

HERTEN In een woning aan de Admiraal Helfrichstraat heeft de politie donderdagavond 127 hennepplanten in beslag genomen. Uit eerder onderzoek van de politie was duidelijk geworden dat er in de woning hennep werd gekweekt. Op het moment van de inval was er niemand in de woning aanwezig. Wel was duidelijk dat er veel meer planten gekweekt waren dan de 127 aangetroffen exemplaren.

Venlo - Drugsproject

VENLO De politie heeft afgelopen week ruim 250 gram verschillende soorten drugs in beslag genomen. 6 mensen kregen een geldboete van fl. 250,- wegens het bemiddelen bij aankoop van drugs en daarbij kregen 3 van hen verblijfsontzeggingen van 14 dagen. En 4 een verblijfsontzegging van 8 uur. Een illegaal in Nederland verblijvende man is overgedragen aan de vremdelingenpolitie.

Na observatie van een verdachte auto kon die woensdagmiddag worden gecontroleerd waarbij verstopt achter een koplamp ruim 180 gram hashish werd gevonden. Twee verdachten, mannen van 31 en 29 jaar uit Dormagen, zijn aangehouden en kregen in het kader van het snelrecht ieder een boete van fl. 550,-.

Regio 14 bestuurders onder invloed

REGIO De politie heeft de afgelopen week 14 automobilisten betapt met teveel drank op achter het stuur. Daarbij kreeg een 39-jarige man uit Blerick in de nacht van donderdag op vrijdag een rijverbod van 24 uur, omdat hij weigerde aan de ademanalyse mee te werken. De man, op dat moment te dronken om een verklaring af te leggen, is ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Op de Rijksweg in Plasmolen reed zondagavond een 40-jarige automobilist uit Venlo zo slingerend dat de politie hem controleerde. De man bleek stomdronken en kreeg na ademanalyse een rijverbod voor 14 (!) uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Op de vroege vrijdagmorgen is een 54-jarige man uit Thorn in zijn woonplaats betrapt. Hij kreeg na ademanalyse een rijverbod voor 10 uur en ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gemiddeld rijdt ruim 4% van de automobilisten in Nederland onder invloed van alcohol. Door de daarbij veroorzaakte ongevallen overlijden er jaarlijks in Nederland ruim 200 mensen en belanden er tussen de 2.500 en 3.500 in het ziekenhuis. De maatschappelijke kosten daarvan worden geschat op een bedrag van rond de 2 miljard gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie