Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch: Bedreiging

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 6-07-2001
Politiebericht district Den Bosch

BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Aan de Piccolo in s-Hertogenbosch zijn donderdagmiddag twee personen aange-houden op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. Zij zijn in verzekering zijn gesteld. Een 36-jarige inwoner van s-Hertogenbosch meldde de politie dat hij op de Trompet door twee familieleden, 20 en 18 jaar, beiden wonende in s-Hertogenbosch, bedreigd was met vuurwapens. De aanleiding hiervoor was een lang lopend geschil over de terugbetaling van een door de 36-jarige man verstrekte lening aan de 20-jarige. Na de bedreiging was het tweetal een woning aan de Piccolo binnen gegaan. De politie heeft alle in de betreffende woning aanwezige personen naar buiten gepraat en heeft de twee verdachten aange-houden. In een droogtrommel in de woning aan de Piccolo is een op een voor bedreiging geschikt nepvuurwapen gevonden.

DRUGGEBRUIKERS BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op de Sint Janssingel een 39-jarige drugsverslaafde vrouw uit s-Hertogenbosch bekeurd. Zij stond op het punt op straat heroïne te gaan gebruiken. Op de Barbaraplaats zagen agenten dat daar een 45-jarige man uit Hintham verdovende middelen zat te gebruiken. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

MISHANDELD (s-Hertogenbosch)

Bij het betreden van een coffeeshop aan het Emmaplein in s-Hertogenbosch kreeg een 23-jarige inwoner van Berlicum zonder enige aanleiding klappen en trappen van een hem bekende Bosschenaar. Beiden liepen gelijktijdig naar de voordeur. De verdachte opende de deur en vroeg aan het slachtoffer Wat kijk je. Toen de Berlicummer zei dat hij gewoon keek, kreeg hij een arm in het ge-zicht die op zijn neus terecht kwam. Vervolgens kreeg hij nog een serie klappen op het hoofd en diverse trappen tegen het lichaam. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij heeft een gebroken of gescheurd neusbeen en diverse kneuzingen opgelopen. Zijn kleding raakte besmeurd met bloed.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Een beveiligingsmedewerker zag donderdagavond op de Arena een bij de politie-bekende druggebruiker uit Vught hard een winkel uit rennen. Hij had een stapel kleding onder de arm en reed daarmee weg op een fiets. Onderzoek wees uit dat uit de winkel 8 spijkerbroeken met een totale waarde van f. 640,00 waren weg-genomen. De verdachte kon niet worden opgespoord.

ALCOHOL IN HET VERKEER (Rosmalen)

Op de Rijksweg N50 in Rosmalen is donderdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 40-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank en kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 4 uren. - Een 27-jarige automobilist uit Genderen had zoveel gedronken dat hij zijn rijbe-wijs in moest leveren. De man had zijn auto op de vluchtstrook van de Rijksweg A2 neergezet en was in slaap gevallen.

VERKEERSCONTROLE (Drunen)

Donderdagavond zijn verkeerscontroles gehouden op de Beethovenlaan en de Statenlaan in Drunen. In Heusden is gecontroleerd op de parkeervoorschriften. In totaal zijn er 26 bekeuringen uitgedeeld. Overschrijding maximum snelheid 15 x Niet dragen autogordel 4 x Negeren inhaalverbod 1 x Rijden met onverzekerde bromfiets 1 x Niet dragen van de helm 1 x Parkeerovertredingen 4 x

INBRAAK (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een winkel in de Rompertpassage in s-Hertogenbosch. Met een moker is een ruit van de winkelpassage ingeslagen. Vervolgens is de dader door de passage naar een van de winkels gelopen en heeft daar een winkelruit ingeslagen. In de winkel heeft hij een vitrinekast stuk geslagen en is er met een onbekend aantal GSM toestellen vandoor gegaan. Een getuige heeft na het afgaan van het alarm 1 persoon hard weg zien lopen in de richting van het Rompertpark. De moker is in de winkel achter gelaten en door de politie veilig gesteld.

WONINGINBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht omstreeks 04.15 uur is in de achtertuin van woning aan de Kui-pertjeswal in s-Hertogenbosch een 41-jarige man zonder vaste woon- of ver-blijfplaats aangehouden die kort daarvoor had ingebroken in een woning aan die straat. Een bewoner had geluiden gehoord en de politie gewaarschuwd. De ver-dachte had bij de inbraak een grote hoeveelheid fotoapparatuur, gereedschap-pen en een portefeuille met bankpas buit gemaakt. Alle goederen konden aan de eigenaar worden teruggegeven.

POGING RAMKRAAK POSTKANTOOR (s-Hertogenbosch)

Twee gemaskerde mannen hebben vrijdagmorgen vergeefs geprobeerd een ramkraak te plegen op het postkantoor aan de Kerkstraat in s-Hertogenbosch. Omstreeks 09.30 uur vanmorgen kwamen twee gemaskerde mannen het ach-terterrein van het postkantoor op dat is te bereiken via de Korte Putstraat. Met een paal ramden zij een ruit van het pand maar renden daarna, kennelijk omdat zij bemerkten dat zij betrapt werden, hard het terrein af. Zij liepen naar de Lan-ge Putstraat, stapten beiden in een daar staande witte bestelbus en reden weg. De bestelauto is korte tijd later op de Beethovenlaan in Den Bosch Zuid terugge-vonden. De auto bleek op 14 juni uit Loon op zand te zijn gestolen. In de omgeving van de Beethovenlaan is inmiddels een buurtonderzoek inge-steld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie