Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 juli 2001

Controle parkeren Hillegom (D1) Op vrijdag 6 juli werd omsteeks 14.45 uur een parkeercontrole gehouden op de Raadhuisstraat en de Jonkheer Mockkade. Er werden vier processen verbaal opgemaakt voor het parkeren op het trottoir, bij een stopverbod en parkeren langs een doorgetrokken gele streep.

Zware mishandeling Leiden(D4)
Vanmorgen, vrijdag 6 juli, heeft een 43-jarige man uit Leiden bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling. Donderdagmiddag rond 16:00 uur stak de man ter hoogte van de bloemenkiosk het Noordeinde over. Daarbij werd de man geraakt door een witte bestelbus waarop glazen ruiten werden vervoerd. De bestuurder stapte uit en begon de man uit te schelden. En daar bleef het niet bij. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. Achter het stilstaande busje werd nog een busje, ook een 'glaszettersbusje' stilgezet. Uit dat busje stapten twee mannen die de man ook sloegen en daarbij van koevoeten gebruik zouden hebben gemaakt. De man, die tijdelijk buiten westen raakte, is niet direct naar de politie gegaan. Wel lichtte een getuige de politie in, maar de daders noch het slachtoffer waren bij het arriveren nog op het Noordeinde. Het slachtoffer heeft zich alsnog in het ziekenhuis nder medische behandeling gesteld. De politie is een onderzoek begonnen naar de mishandeling en verzoekt getuigen zich te melden. De politie in Leiden is bereikbaar onder nummer (0900) 8844.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn (D5) In een woning aan de Stellingmolen is op vrijdag 6 juli tussen 01.00 uur en 09.00 uur ingebroken. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door uitzetijzers los te schroeven en in de woning te klimmen.Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen.

Verkeersongeval Zevenhuizen (D6)
Een 37-jarige automobilist uit Capelle a/d Ijssel heeft op vrijdag 6 juli omstreeks 08.05 uur letsel opgelopen nadat hij werd aangereden door een 26-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel. Beide automobilisten reden over de Noordeinde waarbij de 37-jarige voor de 26-jarige reed. De 37-jarige remde af om een tegemoetkomende automobilist voor te laten gaan die een geparkeerd voertuig inhaalde. De 26-jarige automobilist kon niet tijdig tot stilstand komen en reed tegen het voertuig van de Capellenaar aan. Deze laatste werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Aanhouding na mishandeling Gouda (D7)
De politie heeft op woensdag 4 juli een 18-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 21-jarige plaatsgenoot op dinsdag 3 juli. De 21-jarige man was omstreeks 17.15 uur in een zwembad aan het Tobbepad toen hij mishandeld werd door de 18-jarige. Nadat hij een aantal slagen had geïncasseerd duwde hij de verdachte van zich af waardoor deze op de grond terecht kwam. Door tussenkomst van omstanders en personeel van het zwembad werd de vechtpartij beëindigd. Voordat de 18-jarige kon worden overgedragen aan de politie verliet deze het zwembad. De politie hield de man de volgende dag aan. De Gouwenaar is inverzekeringgesteld en inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie.

Aanhoudingen na gooien stenen op politieauto Gouda (D7)
De politie heeft op zondag 1 juli en maandag 2 juli twee mannen van 18 en 16 jaar uit Gouda aangehouden op verdenking van het gooien met stenen naar een politieauto op zondag 1 juli omstreeks 18.00 uur. Eerder die dag was de politie na meldingen van (geluids)overlast door een groep jongeren gereden naar de Prins Hendrikstraat. Ter plaatse vorderde de politie dat de jongeren zich van de plaats verwijderde. Een aantal personen voldeed hier niet aan en stelden zich dreigend op tegenover de politie. Toen de politie enige tijd later opnieuw ter controle langs de Schielandse Hogezeedijk reed bleek dat ter hoogte van de Singelstraat zich nog steeds een aantal jongeren ophield. Op dat moment werd vanuit de groep met stenen gegooid naar de politieauto. Toen de politie overging tot het aanhouden van twee stenengooiers van 18 en 16 jaar werden de agenten hierbij gehinderd door andere jongeren. De 18-jarige verdachte wist hierdoor te ontkomen, maar werd op maandag 2 juli alsnog aangehouden. De 16-jarige Gouwenaar werd op de Turfsingel op heterdaad aangehouden.

Uitslag onderzoek brand Nieuwerbrug (D7)
De brand in de verfspuiterij van afgelopen nacht is vermoedelijk ontstaan door blikseminslag. Onderzoek heeft dit uitgewezen. Een naast het bedrijf wonende boer heeft onder andere rondom het tijdstip van uitbreken van de brand een harde knal gehoord tijdens het onweer van afgelopen nacht.

Insluiping in woning Gouda (D7)
Bij een insluiping in een woning aan de Keenwerf in Gouda zijn drie portemonnaies met waardepapieren weggenomen. De insluipoijg heeft vermoedelijk tusen 11.00 uur en 11.15 uur plaatsgevonden. Ook in een woning aan de Hoogaarswerf is de insluiper actief geweest. Via een openstaande tuindeur is hij binnengekomen en nam twee portemonnaies mee.

Inbraak woning Stolwijk (D8)
Tussen 00.30 uur en 06.00 uur vond een inbraak plaats in een bovenwoning aan de Vlietstraat in Stolwijk. Via een balkondeur is de dader binnengekomen. Vanaf de keukentafel heeft hij een portemonnaie met inhoud ontvreemd. Vermoedelijk is de dader weggegaan via de Sportlaan. Daar werden weggenomen goederen teruggevonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie