Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerplicht verlaagt naar vier jaar

Datum nieuwsfeit: 06-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht Ministerraad
6 juli 2001

MINISTERRAAD STEMT IN MET EEN VERLAGING VAN DE LEERPLICHT NAAR VIER

JAAR

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Adelmund van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ingestemd met een wetswijziging om de leeftijd waarop kinderen leerplichtig zijn, per 1 augustus 2002 te verlagen van vijf naar vier jaar. Met de invoering van de leerplichtverlaging wordt een kwetsbare groep kinderen bereikt die nu nog niet op vierjarige leeftijd naar school gaat. Voor specifieke doelgroepen wordt een voorlichtingscampagne gestart om kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met voor- en vroegschoolse educatie.

Om (taal-)achterstanden te bestrijden is het belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk spelend leren. Voor- en vroegschoolse activiteiten spelen hierin een grote rol. Er komt een voorlichtingscampagne om ouders te informeren over deze activiteiten.

Door de leerplichtverlaging zullen meer kinderen deelnemen aan het onderwijs. De extra kosten van 35 miljoen gulden die de maatregel met zich meebrengt voor personeel, materieel en huisvesting zijn bij voorjaarsnota beschikbaar gekomen.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 06.07.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie