Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad stemt in met model gedragscode discriminatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Model Gedragscode tegen Rassendiscriminatie

Een persbericht bij het onderwerp Anti-discriminatie 6 juli 2001
De ministerraad heeft op voorstel van de ministers De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid ingestemd met het Model Gedragscode Rijksoverheid tegen Rassendiscriminatie. Het Model biedt ministeries de mogelijkheid een gedragscode op te stellen tegen rassendiscriminatie. Sommige departementen kennen al codes met bijbehorende structuren voor de behandeling van klachten over rassendiscriminatie of over andere vormen van discriminatie. Voor ministeries die nog niet beschikken over een gedragscode kan het model tot voorbeeld dienen voor de opzet van een eigen departementale aanpak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie